Franţa va juca împotriva Spaniei în semifinale. Franţa şi Portugalia au fost foarte zgârcite în partida în care au luptat pentru un loc în penultimul act al CE. Meciul numelor mari a fost unul foarte echilibrat. Din păcate a fost un echilibru lipsit de spectaculozitate.

În prima repriză marile ocazii au lipsit, ambele formaţii riscând foarte puţin. În partea a doua s-a riscat puţin, dar fără prea mare consistenţă. Atât Mbappe cât şi Ronaldo s-au lansat în câteva curse, dar fără să producă daune în apărarea adversă. În rest jucătorii au respectat planul tactic, dar şi în această dispută era evident că niciuna dintre combatante nu evoluează cu gândul la prelungiri, deşi nu făceau ceva concret ca să le evite. Prudenţa a fost dublată şi de palide încercări de înclina balanţa. Franţa a fost mai insistentă, iar intrarea lui Dembele a impulsionat atacul "cocoşilor". Cu toate acestea, la finalul minutelor regulamentare cu doi de zero pe tabelă, prelungirile au venit firesc. La fel au sosit şi loviturile de departajare, "loteria" urâtă de mai toată lumea.

Mult discutat în aceste zile, Ronaldo se poate mândri că la 39 de ani a stat peste 240 de minute pe teren în două meciuri disputate în aceeaşi săptămână. Din păcate pentru el, a cam stat. A reuşit, din nouă să transforme un penalty, dar asta nu a salvat Portugalia. A fost ultima sa apariţie la un EURO.