Gesturile care scot în evidenţă omenia sunt cele care înfrumuseţează fotbalul. Astfel de momente nu puteau lipsi de la Cupa Mondială, care dincolo de controverse, exagerări, interdicţii, este în esenţă o sărbătoare a fotbalului. Să îl feliciţi pe compatriotul care tocmai te-a "bătut" demonstrează că dincolo de victorii şi înfrângeri, fotbalul este şi despre prietenie. În rolurile principale sunt doi camerunezi, unul dintre ei având, printre altele şi cetăţenia elveţiană. Unul nu s-a bucurat pentru reuşită, celălalt nu s-a întristat din cauza eşecului.

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Camerunului, Rigobert Song, este mândru de "fratele mai mic" Breel Embolo, deşi atacantul elveţian a marcat singurul gol al meciului dintre cele două echipe. Embolo, născut în Camerun, a refuzat să se bucure după golul său. Song a fost văzut vorbind cu autorul golului după meci şi a spus că l-a felicitat.

"Ne ştim, e fratele meu mai mic. Vorbim des la telefon şi am vrut să-l felicit. E fair play să fac asta. Doar fiindcă suntem la echipe diferite, nu înseamnă că nu rămânem fraţi", a declarat selecţionerul naţionalei africane. El a adăugat că este mândru că Embolo a înscris la Cupa Mondială, deşi golul a dus la înfrângerea Camerunului. "Nu a sărbătorit golul său, dar toate acestea fac parte din fotbal. Sunt fericit pentru el şi mândru de el. Este la naţionala Elveţiei şi mi-aş fi dorit să fie de partea mea, dar asta e viaţa", a spus Song.

El a subliniat că echipa sa este lipsită de experienţă şi a adăugat că aceasta continuă să creadă în calificarea în optimile de finală ale competiţiei. "Greşelile nu vor mai fi făcute în următorul meci (cu Serbia, luni - n. r.). În fotbal, orice este posibil. Credem în acest vis. Noi am venit aici cu o misiune de îndeplinit. Sunt un luptător", a spus fostul fundaş al naţionalei Camerunului. În ultimul meci din grupă, "leii neîmblânziţi" vor primi replica Braziliei.

Este evident că misiunea Camerunului este foarte dificilă având în vedere situaţia din grupă dar şi forţa de joc a adversarilor. Atitudinea antrenorului este însă una câştigătoare, indifferent de ce se va întâmpla pe teren.