Jocul rezultatelor a dus în situaţia unei finale pentru optimi între medaliile de argint şi bronz de la precedentul campionat mondial. Argintul a mers mai departe, bronzul, acasă.

Maroc a rezolvat rapid problema calificării şi după 25 de minute de joc avea deja 2-0 cu Canada (Ziyech '4 - foto, Youssef En Nesyri '23) plasând toată presiunea în celălalt meci. Canadienii au redus din handicap, printr-un autogol, dar africanii au rămas în control.

Prima repriză dintre Croaţia şi Belgia a dezamăgit, pentru modul în care au tratat meciurile din grupă, ambele formaţii ar fi meritat să fie eliminate. Indiferent de rezultat acest lucru nu era posibil şi una dintre ele a însoţit Marocul în optimi.

În partea a doua cuţitele au fost scoase pe masă şi echipele au încercat să de lovitura, dar belgienii au fost mult mai insistenţi. Prima mare ocazie au avut-o belgienii în minutul 59, când Lukaku a trimis mingea în bară. Două minute mai târziu, acelaşi Lukaku a ratat din nou ţinta. Tot el a ratat şi în minutul 86, o altă ocazie mare, la fel făcând şi în minutul 89 spre disperarea suporterilor, antrenorilor şi colegilor. Croaţii au tras de iniţialul 0-0, cât au putut de mult şi prin toate mijloacele şi au obţinut un izbăvitor loc 2.

Marocul merită toate aprecierile, a gestionat foarte bine partidele din grupă, Canada a "murit" frumos, în schimb Belgia s-a făcut de râs.