Prima "finală" din grupe a avut o desfăşurare mai puţin aşteptată, dar în linii mari în acord cu tradiţia fotbalistică a competitoarelor. Prima repriză s-a jucat la o singură poartă, singurele ocazii de gol fiind trecute în contul Spaniei.

Tânărul Nico Williams (foto) i-a înnebunit pur şi simplu pe fundaşii italieni, dar fie portarul Donnarunma, fie un picior salvator s-au opus deschiderii scorului.

Spania a jucat pe atac, cu pase multe, combinaţii în viteza, aşa cum o face în mod tradiţional. Italia s-a apărat, puţin cam mult pentru blazonul ei, dar şi ea a respectat tradiţia în ceea ce priveşte jocul defensiv, cu multe fragmentări, proteste, faulturi mai mult sau nai puţin utile. Estetic, prima repriză a fost câştigată de iberici, altfel, tabela a arătat doar 0-0.

Cum europeanul din Germania stă sub semnul autogolurilor, după pauză s-a deschis scorul în acest fel. Nico Williams a centrat, Morata a prelungit cu capul şi Calafiori a împins mingea în propria plasă cu genunchiul. Italia a încercat să atace, să egaleze, dar de data aceasta nu a părut pregătită pentru acest tip de joc. Italia a jucat ca o echipă mică şi a pierdut ca una mare, care nu a oferit adversarului şansa să înscrie prin jucătorii săi.

Spania este în optimi, Italia se va lupta cu Croaţia pentru calificare.