Selecţionerul naţionalei de fotbal a Olandei, Louis van Gaal, a declarat după victoria echipei sale în faţa reprezentativei SUA cu 3-1, că jucătorii săi pot deveni campioni mondiali. Prin calificarea în sferturile de finală, Argentina a făcut încă un pas spre atingerea obiectivului final, acela de a cuceri trofeul competiţiei, a declarat superstarul Leo Messi. În sferturi, Olanda va înfrunta, pe 9 decembrie, Argentina (Ahmad Bin Ali Stadium - Ar-Rayyan, 21:00).

Louis van Gaal a declarat: "La pauză am fost foarte critic cu jucătorii. Am condus cu 2-0, dar am suferit în prima repriză, nu am avut posesia aşa cum ar fi trebuit, nu este acceptabil aşa ceva la Cupa Mondială. Dacă jucam aşa împotriva celor mai bune echipe, nu aveam nicio şansă... În a doua repriză însă ne-am revenit formidabil, am avut o posesie incredibilă a balonului, am dominat clar. Am oferit o performanţă fără a arăta slăbiciune, chiar dacă am luat un gol stupid (...) O spun de un an: putem fi campioni mondiali. Nu spun că vom fi, dar putem fi". Selecţionata Olandei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Statelor Unite cu scorul de 3-1 (2-0). Olanda, vicecampioană mondială în 1974, 1978 şi 2010, a ajuns la 19 meciuri consecutive fără înfrângere, 14 victorii şi 5 egaluri.

După ce Argentina a eliminat reprezentativa Australiei, Messi a vorbit şi el despre obiectivul suprem: "Încă o ţintă a fost atinsă. Suntem cu un pas mai aproape de obiectivul nostru. A fost un meci greu, ştiam că va fi aşa. Nu am avut prea mult timp să ne odihnim şi eram îngrijoraţi de asta. Australienii sunt foarte puternici din punct de vedere fizic. Am reuşit să avem un avantaj, dar apoi situaţia s-a complicat. Am suferit puţin la final, dar este Cupa Mondială. Toate jocurile sunt dificile. Mulţumesc tuturor fanilor Argentinei care au fost pe stadion şi ne-au susţinut frenetic. Suntem încântaţi să jucăm în faţa lor, este grozav să avem sprijinul lor, le simţim bucuria şi pasiunea".

Selecţionata Argentinei s-a calificat în sferturile de finală după ce a învins echipa Australiei cu scorul de 2-1 (1-0).