Preşedintele Klaus Iohannis a felicitat echipa naţională pentru victoria cu scorul de 3-0 obţinută în meciul de debut de la Campionatul European din 2024, cu Ucraina.

Într-un mesaj postat pe Facebook, preşedintele le-a urat succes în continuare tricolorilor: "Emoţionantă victoria de astăzi a echipei noastre de fotbal în meciul de debut la EURO 2024. Felicitări tricolorilor pentru această realizare şi mult succes în continuare! Hai, România!".

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că victoria echipei "a adus bucurie în casele românilor": "Mândru sa fiu alături de echipa naţională a României şi de suporterii tricolorilor, la Campionatul European de fotbal de la Munchen. Bravo, băieţi! Victoria voastră a adus bucurie în casele românilor!".

Premierul Marcel Ciolacu a cântat cu suporterii înaintea meciului cu Ucraina de la Euro 2024 şi a precizată că este mândru să fie alături de ei pe stadion: "M-am bucurat să cânt pentru România alături de suporterii tricolori înaintea meciului de azi contra Ucrainei, de la Campionatul European de fotbal.

Sunt convins că energia zecilor de mii de fani ai naţionalei, veniţi la Munchen pentru meciul de azi, le va da fotbaliştilor noştri puterea să lupte pentru victoria aşteptată de o ţară întreagă! Avem suporteri minunaţi care vor face o galerie senzaţională echipei noastre şi sunt mândru să fiu alături de ei pe stadion, strigând într-un singur glas: Hai, România!".

Tricolorii au fost susţinuţi din tribune de zeci de mii de suporteri.