Spania s-a calificat în finala Euro 2024. Cea mai constantă echipă a turneului, practicând un fotbal plăcut, Spania merită acest ultim act.

Spania şi Franţa au reuşit să ştergă în prima repriză impresia mai puţin plăcută lăsată de sferturile de finală foarte închise. Au respectat fotbalul şi spectatorii şi acest lucru nu putea să nu fie remarcat.

S-a jucat pe contre, pentru că în privinţa posesiei lucrurile sunt clare când evoluează Spania. Am avut şi o răsturnare de scor şi faze de poartă. Singurii nemulţumiţi au fost, pe tot parcursul meciului, germanii, care l-au fluierat continuu pe fundaşul spaniol Cucurella, "vinovat" de un henţ ignorat de arbitru în partida în care formaţia gazdă a fost eliminată. Pentru că a fost un turneul al premierelor, să mai notăm una. Atacantul Spaniei, Lamine Yamal, 16 ani şi 362 de zile, el a devenit cel mai tânăr jucător care marchează la un turneu final de Campionat European. Yamal a înscris în minutul 21, cu un şut spectaculos din afara careului, egalând scorul, după ce francezii au punctat prin Kolo Muani (8), servit excelent de Mbappe (fără mască). Golul doi al Spaniei a fost marcat de Olmo în minutul 25, după o fază personală, în care a zăpăcit apărarea Franţei, care primise un singur gol la turneul final, până la acest meci.

În repriza a doua registrul tactic s-a modificat. Franţa era obligată să atace şi a încercat să facă acest lucru, dar Mbappe este departe de forma lui maximă. Spania a revenit la celebrul tiki-taka, folosit de această dată la măcinat minute. Cum tabela nu s-a mai schimbat, Spania se pregăteşte acum pentru marea finală de la Berlin.