Un agent de securitate a murit după ce a căzut de la înălţime ''în timpul serviciului'', pe stadionul Lusail din Qatar, care va găzdui finala care va avea loc duminică.

Potrivit Comitetului de organizare, bărbatul, identificat ca John Njau Kibue, dar a cărui naţionalitate nu a fost precizată, a căzut sâmbătă şi a murit marţi ''după trei zile în secţia de terapie intensivă''.

''Echipele medicale de pe stadion s-au deplasat imediat la faţa locului şi i-au oferit tratament de urgenţă înainte de a fi transferat cu ambulanţa la unitatea de terapie intensivă a Spitalului Medical Hamad'', din Doha, adaugă organizatorii.

Aceştia asigură că ''investigaţia asupra circumstanţelor căderii agentului are prioritate'' şi vor furniza informaţii suplimentare cu privire la rezultatele anchetei pe măsura ce le vor avea. ''Vom sprijini financiar şi familia acestuia'', au menţionat organizatorii. Autorităţile din Qatar investighează şi moartea unui filipinez într-un accident de muncă în cantonamentul Arabiei Saudite, la începutul turneului.