Federaţia belgiană de fotbal (URBSFA) a publicat un anunţ de angajare pentru a găsi un selecţioner care să-l înlocuiască pe spaniolul Roberto Martinez.

"Profilul" căutat de URBSFA este cel al unui antrenor "ambiţios", cu "experienţă internaţională la cel mai înalt nivel mondial, cunoştinţe şi idei tactice, precum şi aptitudini personale adecvate", potrivit ofertei de muncă publicate de federaţia de la Bruxelles.

"Căutăm un «serial winner» (câştigător în serie), cu experienţă în gestionarea celor mai buni jucători din lume", adaugă Federaţia belgiană, care le cere pretendenţilor la postul de selecţioner să-şi depună candidaturile până la 10 ianuarie 2023.

Noul selecţioner trebuie să fie de asemenea, "un expert tactic, care să-şi susţină alegerile pe baza datelor, tehnologiei şi parametrilor obiectivi şi să folosească expertiza precum şi structura sportivă a UBSFA''.

Roberto Martinez a condus timp de şase ani selecţionata Belgiei, cu care a ocupat treapta a treia a podiumului la Cupa Mondială 2018 din Rusia şi pe care a condus-o până pe primul loc în clasamentul mondial FIFA, unde a rămas timp de patru ani.