FIFA a anunţat că a respins plângerea depusă de Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) pentru modificarea rezultatului meciului pe care "les Bleus" l-au pierdut împotriva Tunisiei (0-1) ca urmare a anulării, după fluierul final, a unui gol marcat de Antoine Griezmann.

"Comisia de disciplină a FIFA a respins plângerea depusă de Federaţia franceză de fotbal în legătură cu meciul de la Cupa Mondială Tunisia - Franţa, disputat pe 30 noiembrie", a indicat organismul într-un scurt comunicat, fără a dezvălui motivele acestei respingeri.

Selecţionata Franţei şi-a exprimat dubiile cu privire la utilizarea asistenţei video în arbitraj (VAR) pentru anularea golului înscris de Griezmann în minutul 90+8. În plângerea sa adresată FIFA, Franţa a precizat că VAR-ul a fost folosit "după reluarea jocului şi după încheierea meciului", ceea ce este contrar protocolului de utilizare a acestei tehnologii, după cum a explicat o sursă federală.

O modificare ipotetică a rezultatului final nu ar fi schimbat ierarhia Grupei D: Tunisia era eliminată în ambele cazuri, iar Franţa ar fi înfruntat în orice variantă Polonia. Pe de altă parte, FFF se poate considera prejudiciată în ceea ce priveşte clasamentul mondial FIFA: înfrângerea împotriva Tunisiei va face ca "les Bleus" să piardă în jur de 38 de puncte, ceea ce va face ca Franţa să fie ameninţată de Anglia, aflată pe locul al cincilea în clasament înaintea Cupei Mondiale.