Preşedintele FIFA, elveţianul Gianni Infantino, a dat asigurări că actuala Cupă Mondială din Qatar "uneşte lumea", generând totodată "o atmosferă de bucurie".

"Fotbalul uneşte cu adevărat lumea. Fotbalul are acea magie, acea particularitate ca atunci când mingea începe să se rostogolească, oamenii se unesc. Şi o face într-o atmosferă de bucurie", a declarat Infantino.

Infantino a subliniat că turneul din Qatar le permite tuturor celor care trec prin Doha să sărbătorească o competiţie de acest tip într-un spaţiu unic. "Trebuie să recunosc că înainte de Cupa Mondială eram îngrijoraţi că avem atât de mulţi fani din atâtea ţări, în acelaşi timp şi în acelaşi loc", a spus el.

"Asta nu se întâmplă la o Cupă Mondială normală. Într-un Mondial normal, avem fani din două ţări într-un oraş, nu mai mult. Aici avem 32 de ţări, precum şi fani din întreaga lume care vin să se bucure de Cupa Mondială în acelaşi loc", a insistat preşedintele FIFA.

Pentru conducătorul FIFA, "amestecul de culturi" care apare într-o Cupă Mondială "este ceva cu adevărat, cu adevărat unic.