Selecţionerul naţionalei de fotbal a Portugaliei, Fernando Santos, a declarat că are mare încredere în jucătorii săi, dar eşecul suferit cu Coreea de Sud este un "avertisment". În optimi, la turneul final din Qatar, Portugalia va juca împotriva formaţiei clasate pe locul secund în Grupa H, Elveţia, pe 6 decembrie.

"Ştiam că adversarul are o echipă de înaltă calitate. Jucătorii coreeni au rămas bine în joc. Am încercat mai multe strategii pentru a contracara atacurile lor. Ne-am creat şi noi câteva ocazii mari. Am încercat să-i neutralizăm pe coreeni, să ne corectăm greşelile, dar spre final ne-am pierdut organizarea. Coreea de Sud a controlat mai bine jocul, noi am pierdut puţin din concentrare şi am luat un gol pe contraatac, asta se poate întâmpla. Suntem dezamăgiţi. Deşi suntem primii în grupă, ne-am dorit să câştigăm pentru a ne creşte încrederea. Eu am mare încredere în echipa mea, dar acesta este un avertisment. Ştiu că a fost şi o polemică între Ronaldo şi un jucător advers care a fost agresiv verbal, asta l-a deranjat. Noi trebuie să rămânem concentraţi", a spus Santos.

Selecţionata Portugaliei a fost învinsă de formaţia Coreei de Sud cu scorul de 2-1 (1-1).

Portugalia a pierdut doar al doilea său meci în ultimele 15 partide jucate în grupe la Cupa Mondială, unde a înregistrat 8 victorii, 5 egaluri.