Prin tribunele fotbalului de ligi inferioare din ţara noastră circulă o zicere, care de la atâta folosinţă s-a tocit pe la colţuri: fotbalul e greu, aşa cum e şi carnea de porc dacă mănânci prea multă.

Ţara gazdă a Cupei Mondiale a aflat acest lucru. A fost nevoie să construiască stadioane de câteva sute de miliarde de dolari ca să priceapă cum stă treaba cu chestiile grele, inclusiv pentru stomacurile sensibile.

Fără să impresioneze deloc, Senegal a câştigat la pas meciul împotriva unei echipe modeste, care totuşi, pe final i-a pus probleme.

La 0-2, qatarezii au avut o ocazie, dar au reuşit să scoată o fază comică atacanţii şutând unul în celălat sub privirile senegalezilor. Zbaterile ofensive au continuat, fără prea mult succes. Schema cu încurcatul între coechipieri s-a repetat, fapt care demonstrează că a fost lucrată intens la antrenamente. Cum Senegalul nu se mai oprea din paşi în spate, a venit şi golul, care a ridicat puţin presiunea. Foc de paie, s-a făcut 3-1 şi treaba s-a liniştit.

Qatar a ratat şansa să meargă mai departe în optimi. Nicio pagubă! Dacă joacă la fel, Senegalul va avea probleme mari în faţa Ecuadorului.