Selecţionerul echipei de fotbal a Germaniei, Julian Nagelsmann, consideră că Scoţia este o echipă periculoasă, care doreşte să profite de presiunea sub care se vor afla gazdele la partida de deschidere a EURO 2024, care va avea loc vineri, însă mizează pe dorinţa de succes a elevilor săi.

"Scoţia nu este o echipă plină de vedete mondiale, dar asta îi face periculoşi, pentru că sunt jucători foarte agili, care dau totul, cu mentalitate scoţiană clasică", a declarat Nagelsmann în cursul conferinţei de presă pe care a susţinut-o joi.

Deşi Germania simte presiunea şi tensiunea înaintea meciului de deschidere, asta este necesar, a adăugat selecţionerul german, iar echipa este pe deplin pregătită şi în formă. ''Putem învinge presiunea şi putem învinge şi Scoţia", a adăugat selecţionerul.

"Vom avea mai multă presiune asupra noastră decât Scoţia, iar ei vor dori să valorifice acest lucru', a mai spus Nagelsmann, care a preluat funcţia de selecţioner al Germaniei în octombrie 2023.

Germanii au câştigat patru Cupe Mondiale şi trei titluri de campioni europeni, dar reputaţia lor stelară la turneele majore a fost oarecum pătată de o serie de eşecuri, după victoria lor de la Cupa Mondială din 2014, desfăşurată în Brazilia.