Selecţionerul naţionalei de fotbal a Spaniei, Luis de la Fuente, s-a declarat încântat de performanţa echipei sale, care s-a calificat în finala EURO 2024 după o evoluţie entuziasmantă în faţa Franţei (scor 2-1), marţi seara la Berlin, lăudându-l în special pe tânărul atacant Lamine Yamal, pe care îl consideră un "geniu".

"Am văzut un geniu. El poate fi mai bun în fiecare zi şi continuă să crească, cu această atitudine, această maturitate şi profesionalism de care dă dovadă. Ceea ce mă bucură este că joacă alături de noi, că este spaniol şi că ne putem bucura de el încă mulţi ani", a declarat selecţionerul spaniol.

Lamine Yamal, un produs al academiei clubului FC Barcelona, La Masia, a devenit marţi cel mai tânăr marcator din istoria Campionatului European de fotbal, la 16 ani şi 362 de zile.

"Sunt mândru de drumul pe care l-am parcurs până la această finală, de meciurile foarte complicate le care le-am avut de jucat. Nu există succes fără suferinţă, iar acest jucători sunt tineri, dar sunt pregătiţi să sufere şi să muncească", a adăugat de la Fuente.

"Ideea noastră despre fotbal se bazează pe încrederea noastră în sine. Asta este ceea ce vrem să jucăm, vrem să mizăm pe punctele noastre forte. Ştim că suntem capabili să jucăm fotbal, am văzut asta pe tot parcursul turneului. Individual, jucătorii mei sunt fantastici, dar oferă beneficii colective prin calităţile lor individuale, lucrează întotdeauna pentru binele comun, pentru efortul colectiv", a mai spus selecţionerul iberic.

Naţionala Spaniei s-a impus cu 2-1 în faţa Franţei, prin golurile marcate de Lamine Yamal (21) şi Dani Olmo (25), după ce Les Bleus au deschis scorul prin Randal Kolo Muani (9).