Partida numărul unu din faza grupelor a adus faţă în faţă două campioane mondiale de dată recentă. Spania a venit cu combinaţiile, Germania a adus forţa.

Cum nivelul de joc al celor două formaţii este cunoscută, firesc prima parte a fost una prudentă. Spania a avut o bară, la şutul lui Olmo (foto), Germania s-a bucurat câteva secunde la golul lui Rudiger, anulat pentru câţiva centimetrii de ofsaid. Cum tehnologia este la putere, nu mai există proteste, deşi uneori situaţia este mai mult decât frustrantă.

La un moment dat ambele echipe păreau mulţumite cu un egal, deşi pentru Germania asta însemna un singur punct în clasament, dar speranţele pentru ultima etapă, când urmau să întâlnească pe Costa Rica, în picioare.

Golul lui Morata din minutul 62 i-a pus pe germani cu spatele la zid şi cu toate calculele spulberate. Replica era aşteptată şi a venit în minutul 83. Schimbările lui Hans Flick s-au dovedit eficiente, bătrânul Muller făcând doar figuraţie pe teren. Fullkrug, nou intrat, a punctat cu un şut violent din careu şi a restabilit o egalitate care lasă loc de calcule. În ultimul minut al prelungirilor puţin a lipsit ca Germania să dea lovitura.

În urma acestui rezultat, Germania stă oarecum la mâna Spaniei, care nu trebuie să piardă cu Japonia, dar şi a golaverajului.