Brazilienii sunt extrem de supăraţi după eliminarea de la Cupa Mondială.

Selecţionerul brazilian Tite, în funcţie din 2016, a anunţat că părăseşte Seleçao, după eliminarea în faţa Croaţiei, în sferturile de finală. "Este dureros să pierzi. Plec în pace cu mine însumi. Ciclul se termină", a spus tehnicianul în vârstă de 61 de ani. Sub conducerea sa, selecţionata Auriverde a câştigat Copa America în 2019 şi a ajuns în finala aceluiaşi turneu în 2021.Tite era sub contract cu Federaţia Braziliană (CBF) până la sfârşitul lunii decembrie.

Căpitanul Braziliei, Thiago Silva, a declarat că este greu să-şi găsească cuvintele după eliminarea în sferturile Cupei Mondiale, în faţa Croaţiei: "În fotbal, depinzi de ce face cealaltă echipă şi ne-am confruntat cu o echipă de mare calitate. Poate am fi putut juca mai bine uneori, dar nu suntem obişnuiţi să suferim astfel de contraatacuri bine organizate. Este cu adevărat trist, dar asta este. Trebuie să mergem înainte. Sunt mândru de ceea ce a făcut toată lumea, dar asta e fotbalul. E greu să găseşti cuvinte şi să te consolezi. Am experimentat deja dezamăgiri în viaţa mea, când eşuezi pentru un obiectiv atât de important, mă doare foarte mult. Trebuie să încercăm să trecem peste asta. De fiecare dată când cădeam, mă ridicam. Vom vedea, dar s-ar putea să nu mai am niciodată această oportunitate".

La rândul său, Neymar a lăsat să se înţeleagă că aceasta poate fi ultima Cupă Mondială pentru el. Neymar a marcat cu Croaţia şi l-a egalat pe legendarul Pele la numărul de goluri înscrise pentru naţionala Braziliei. Neymar a înscris golul său cu numărul 77 pentru Selecao la selecţia cu numărul 124 în tricoul auriverde. Pele a marcat 77 de goluri în 92 de selecţii, între anii 1957 şi 1971. Neymar a înscris 77 de goluri în perioada 2010 - 2022, şase dintre acestea fiind marcate în anul 2022, ultimele două chiar la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar.