Iran a învins Ţara Galilor şi aceasta este o veste bună pentru fotbal. Galezii practică un joc din preistoria acestui sport, fiind o echipă imposibil de privit dacă eşti spectator neutru.

Zdrobiţi de englezi, iranieinii au avut puterea să se ridice şi au evoluat curajos, cu dorinţa de a înscrie. Meciul a fost rezolvat în minutul 88, când portarul Wayne Hennessey a fost eliminat pentru un atac violent cu piciorul în capul unui adversar. Iniţial arbitrul Mario Escobar din Guatemala i-a acordat doar cartonaş galben, dar VAR-ul a făcut dreptate. Pentru o clipă am crezut că şefii FIFA au desfiinţat cartonaşul roşu (până acum nu se acordase niciunul) pentru că e greu de explicat cum un arbitru cât de cât normal să stea pe gânduri la o asemenea fază.

În inferioritate, Ţara Galilor (o echipă veştejită) nu a mai contat, nu că ar fi "cântărit" prea mult până atunci, iar Chesmi 90+9 şi Rezaeian 90+11 au făcut dreptate. Puţin a lipsit să ratăm golurile, transmisia a căzut pentru câteva minute, o primă sincopă tehnică la acest mondial super-tehnologizat.

Un gând şi pentru căpitanul Balle (la un moment dat cel mai scump fotbalistit al lumii) nu îşi arată deloc vârsta, pare cu cel puţin zece ani mai bătrân.