Anglia a ajuns în semifinale după 120 de minute de joc plus încă ceva foarte stresant. În ritmul în care descreşte spectaculozitatea meciurilor la acest turneu, în semifinale ne puterm aştepta la un adevărat chin, iar finala să nu se mai joace deloc, după ce se dă cu banul la jumătatea terenului să fie decernat şi trofeul.

Elveţia şi Anglia au oferit un joc din care au scos complet fazele de poartă. Marile aşteptări veneau din zona Angliei, deşi echipa lui Southgate nu a jucat mare lucru la acest turneu, dar echipa mai pozitivă fotbalistic a fost Elveţia. Până la golul lui Embolo, minutul 75, nu au existat ocazii mari de nicio parte. Imediat după ce au simţit că le fuge calificare de sub picioare, englezii au reacţionat şi Saka a egalat în minutul 80 după un şut foarte frumos în diagonală. După ce s-a obţinut egalarea, meciul a "murit" din nou, niciuna dintre formaţii nu a dorit să mai rişte ceva.

În prelungiri s-a pornit de la zero, deşi tabela de marcaj arăta 1-1. Faza meciului s-a petrecut în minutul 116, când Shaqiri a trimis mingea în vinclu din corner. A rămas 1-1 şi s-a trecut la loviturile de departajare.

Anglia nu a ratat nimic şi a ajuns în semifinale târâş-grăpiş, fără să impresioneze prin joc în niciun moment.