Tres estrellas(trei stele) are începând din această seară, pe tricou, naţionala albiceleste care a câştigat al treilea titlu mondial din istorie, primul şi ultimul pentru magicianul din teren, Leo Messi.
Argentinienii au intrat mai bine în partidă, având în primele cinci minute două oportunităţi de a marca, una la mingea şutată pe spaţiul porţii de către Alexis Mac Allister, care a fost reţinută de portarul francez Hugo Lloris şi alta în care unul dintre vârfurile din atacul pumelor a fost surprins în poziţie de ofsaid. Ofensiva argentiniană a continuat şi în minutul 8 şutul lui Rodrigo de Paul a fost deviat în corner de Varane.
Jocul a continuat în aceeaşi notă de dominare de către Argentina, iar minutul 17 a consemnat o altă ocazie, când Di Maria a şutat de la 16 metri mult peste poarta apărată de Lloris.
Prima situaţie periculoasă a francezilor a apărut în minutul 19 la lovitura liberă obţinută de Theo Hernandez şi executată de Antoine Griezmann, la 17 metri lateral de poarta argentiniană, dar Giroud, în plonjonul său, a trimis mingea peste poartă şi l-a faultat în atac pe Angel Di Maria.
Peste două minute, acelaşi Angel Di Maria a profitat de o intrare neglijentă a lui Dembele şi a obţinut o lovitură de la 11 metri. Lovitura de penalitate a fost executată perfect de Leo Messi, care a trimis mingea în colţul opus celui în care a sărit Lloris, şi a deblocat tabela, în minutul 22. 1-0 pentru Argentina şi francezii s-au văzut nevoiţi să iasă la joc. Numai că dominarea Argentinei a continuat, deoarece Leo Messi şi coechipierii săi nu au făcut pasul în spate după deschiderea scorului.
Iar acest fapt a fost concretizat printr-o fază superbă în minutul 36, când un contraatac perfect, plecat din piciorul lui Leo Messi, continuat de Rodrigo şi de Mac Allister, l-a pus pe Di Maria în situaţie de unu la unu cu Hugo Lloris şi atacantul argentinian nu a ratat. 2-0 pentru naţionala albiceleste şi Franţa trebuia să iasă la joc.
Cu toate acestea, Argentina a continuat să domine jocul, iar Didier Deschamps s-a văzut nevoit să efectueze două schimbări cu cinci minute înainte de pauză, pentru a îi trezi pe jucătorii săi. Au fost sacrificaţi Giroud şi Dembele, iar în locul lor au intrat Kolo Muani şi Thuram. Schimbările şi-au făcut efectul, francezii au început să ţină mai mult de balon, dar fără a pune în pericol poarta adversă, astfel că după primele 45 de minute, Argentina a intrat la cabine cu un avantaj confortabil pe tabelă.
Lucrurile au continuat în acelaşi stil şi în a doua jumătate a partidei. Deşi francezii ar fi fost normal să iasă mai motivaţi de la cabine, tot argentinienii au controlat jocul încă de la începutul reprizei a doua, împingându-i pe adversarii lor înspre careul lui Hugo Lloris. Primul şut pe poartă a fost consemnat în minutul 49 când voleul lui Rodrigo de Paul din centrarea lui Di Maria a fost reţinut de Hugo Lloris. Minutul 59, Thiago Alvarez a şutat din careu, în unghi, dar Lloris a reuşit să respingă balonul. Minutul 60 o nouă ocazie de gol pentru Argentina, după o cavalcadă a lui Di Maria în careul francez, dar şutul lui Messi a fost pe lângă poartă.
În minutul 64, Angel Di Maria a fost înlocuit de Marcos Javier Acuna, Lionel Scaloni încercând să închidă şi mai bine culoarele apărării argentiniene în faţa jucătorilor francezi. Pentru că timpul se scurgea şi jucătorii săi nu puneau în pericol poarta argentiniană, Didier Deschamps i-a introdus în minutul 71 pe Eduardo Camavinga şi Kingsley Coman, în locul lui Theo Hernandez şi Antoine Griezmann, după ce a fost consemnat primul şut al Franţei spre poarta Argentinei. Kylian Mbappe a şutat mult peste poarta apărată de Emiliano Martinez.
Iar rezultatul schimbărilor s-au văzut imediat pe tabela de marcare. Fundaşii francezi, eliberaţi de presiunea pusă anterior de Di Maria, au urcat tot mai mult şi au pus presiune pe argentinieni. Franţa a reintrat în joc în minutul 79, când a primit un penalty după ce Otamendi l-a faultat pe Kolo Muani. A executat Kylian Mbappe şi a redus diferenţa în minutul 80, la primul şut pe poartă al Franţei. 2-1 pentru Argentina.
Imediat, în minutul 82, Mbappe a egalat situaţia, cu un şut din interiorul careului, după o fază la care francezii au profitat de deposedarea lui Messi de către Kingsley Coman la mijlocul terenului. Astfel, Mbappe a devenit golgheterul Cupei Mondiale, marcând cu un gol mai mult decât Leo Messi.
Golurile l-au descătuşat pe Mbappe care, până la finalul partidei, a mai avut câteva incursiuni înspre careul advers care au pus în pericol poarta argentiniană. Cu toate acestea, în minutul 97, Leo Messi putea să marcheze cu un şut superb din apropierea careului de 16 metri, dar Hugo Lloris a respins peste poartă.
La finalul timpului regulamentar, scorul era egal, 2-2, astfel că au urmat cele două reprize suplimentare.
Franţa a dominat prima repriză de prelungiri, dar fără să înscrie. Pentru a echilibra situaţia la mijlocul terenului, în minutul 102 Scaloni i-a introdus pe teren pe Lautaro Martinez şi Paredes, în locul lui Julian Alvarez şi Rodrigo de Paul. Schimbările s-au văzut imediat, argentinienii ratând o ocazie mare în minutul 105 şi o ocazie imensă prin Lautaro Martinez, în minutul 106, după care s-a terminat prima repriză de prelungiri.
A doua repriză de prelungiri a început cu dominare din partea Argentinei care a reuşit să înscrie în minutul 109, după ce Leo Messi i-a pasat lui Lautaro Martinez, care i-a returnat decarului argentinian şi magicianul a înscris al doilea gol al său în finală. 3-2, şi Messi spera din nou că va fi golgheterul Cupei Mondiale.
Golul lui Messi a descătuşat fanii argentinieni din tribune care au încurajat frenetic în ultimele 10 minute naţionala proprie.
În minutul 116, Mbappe a obţinut o nouă lovitură de la 11 metri, după ce Paredes a comis un henţ în propriul careu. Decarul francez a înscris al treilea său gol şi a redevenit golgheterul Cupei Mondiale. Înainte de fluierul final, Kolo Muani l-a luat la ţintă pe portarul argentinian Martinez, după care, pe contraatac, Lautaro Martinez a trimis mingea cu capul pe lângă poarta lui Lloris.
3-3 după 120 de minute şi s-a ajuns la lovituri de departajare pentru desemnarea noii campioane mondiale.
Argentina s-a impus cu 4-2 la loviturile de departajare.
Pentru Argentina au înscris Messi, Dybala, Paredes, Montiel. Al cincilea jucător nu a mai executat, după ce francezii au ratat două lovituri de penalitate.
Pentru Franţa au înscris Mbappe şi Muani şi au ratat Coman şi Tchouameni.
Pe stadionul Lusail au evoluat următoarele echipe:
Argentina: Emiliano Martinez-Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico-Di Maria, De Paul, Fernandez, Mac Allister-Messi, Alvarez.
Rezerve: Armani, Rulli - Acuna, Almada, Correa, Dybala, Foyth, Lautaro Martinez, Lionel Martinez, Montiel, Palacios, Papu Gomez, Paredes, Pezzella, Rodriguez.
Selecţioner: Lionel Scaloni.
Franţa: Lloris-Kounde, Varane, Upamecano, Theo Hernandez-Griezmann, Tchouameni, Rabiot-Dembele, Giroud, Mbappe.
Rezerve: Areola, Mandanda - Camavinga, Coman, Disasi, Fofana, Guendouzi, Kolo Muani, Konate, Pavard, Saliba, Thuram, Veretout.
Selecţioner: Didier Deschamps.
1. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 19.12.2022, 08:09)
...
1.1. multumim (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2022, 08:36)
da atunci aveam fotbal cu echipele comuniste steaua si dinamo in forma maxima, dupa a venit Ianul la dinamo si a vandut 2 ekipe, sportul in ro a decazut total in locul bazelor au rasarit blocuri dupa anii 2000, atata sa putut, parlamentul si guvernul oglinda poporului o natie slab educata si corupta. Pe noi nu ne-a furat nimeni mai mult decat ne-au furat ai nostri. M-am saturat de subiectul boicot
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2022, 08:43)
In 90 Romania nu a eliminat Argentina. A fost 1-1 in grupe - goluri Monzon și Balint. Apoi Argentina a ajuns in finala pe care a pierdut-o cu Germania care a marcat din 11m prin Brehme.