Portugalia s-a prezentat cu Ronaldo şi Pepe la startul meciului de debut la EURO 2024. Împreună, cei doi au 80 de ani, iar asta spune ceva despre reprezentativa lusitană, nu neapărat rău, dar nici bine.

Cehia a revenit la origini şi a pus în scenă celebra "Uliţă Cehă" de la jumătatea secolului XX. Noouă jucători se apără, doi contraatacă şi aşa s-a ajuns ca în prima repriză Portugalia să aibă peste 75% posesie. O posesie sterilă, cea mai importantă ocazie aparţinându-i lui Ronaldo.

Trecută şi ea pe lista mai largă a favoritelor, Portugalia scârţie în anumite momente şi asta nu reprezintă o trimitere la încheieturile celor doi "vârstnici" amintiţi mai sus. La pauză scorul a fost 0-0 şi cine a privit disputa nu consideră asta o surpriză. Impresia era că se poate juca mult şi bine fără ca cineva să înscrie.

După pauză s-a îndrăznit mai mult şi primii care au făcut-o au fost cehii, prin Provod, minutul 62. Tot ei au egalat, printr-un autogol, Hranac minutul 69.

Finalul a fost unul de foc, Portugalia a înscris, VAR-ul a anulat, dar Conceicao a reuşit să aducă victoria în prelungiri.