Marea surpriză a primelor două meciuri disputate în Qatar a fost că echipele slabe au fost... foarte slabe. Tradiţia Cupelor Mondiale arăta că formaţiile mici veneau cu un surplus de ambiţie şi ofereau replici tăioase favoritelor. Nu e timpul pierdut, dar prima impresie e dezamăgitoiare, cu două formaţii care au arătat că sunt deja învinse înainte ca adversarii să se încălzească. Jocul Iranului a avut băţoşenia unui fular trimis să se dueleze cu o spadă bine ascuţită şi plămădită din cel mai bun oţel. Cum la omul sărac nici norocul nu trage, iranienii l-au pierdut la începutul meciului pe titularul postului de portar, Beiranvand, care s-a ciocnit de un coechipier. Fără să apese pe nicio acceleraţie, Anglia a marcat de trei ori până la pauză (Bellingham 35; Saka 43; Sterling 45+1) şi a controlat posesia într-o manieră dezarmantă. În faţa dezastrului, portugezul Carlos Queiroz, antrenorul Iranului, a operat trei schimbări sperând că va drege busuiocul. La 4-0, când Southgate se pregătea să opereze patru schimbări pentru a-şi odihni piesele grele, iranienii au reuşit să înscrie pentru onoare. Focul de paie a fost stins repede de o combinaţie Kane - Rashford, care a trecut cifra 5 pe tabela de marcaj. Grealish înscris în minutul 90, dar pomelnicul cu goluri a fost închis de golul din penalty al lui Taremi (tot el a înscris şi în minutul 65), consfinţind un scor, 6-2, care spune absolut totul despre ceea ce a fost pe teren. De menţionat, totuşi, că am avut 27 de minute de prelungiri (14 în prima repriză şi 13 în a doua), pe motiv de accidentări.
Toţi aceeia care au afirmat că e turneul inventatorilor fotbalului au motive de satisfacţie şi au obţinut deja confirmările necesare. Dacă tot am invocat tradiţia, aceasta arată că ne lămurim de cum stă treaba cu favoritele la titlu abia după ce intrăm în fazele eliminatorii. În grupe se încălzeşte motorul, se curăţă bujiile, se mai umflă un cauciuc, se testează roata de rezervă, iar din optimi începe cursa cu adevărat dură. Cert este că o echipă mare nu face paşi greşiţi şi Anglia nu a făcut. A jucat cu fundaşii centrali la mijlocul terenului, a folosit, în cel mai pur stil clasic "aripile", dar nu a abuzat de centrări, şi a combinat inteligent, inclusiv în careul advers.
Trebuie spus, însă, că şi Iranul a repurtat o victorie. Fanii acestei echipe au câştigat înainte de start duelul cu suporterii englezi, campioni mondiali la cântat şi încurajat, dar şi la prostii, pe care nu le mai pomenim. De vină poate fi şi căldura copleşitoare din afara arenelor combinată cu aerul condiţionat din interior, ca să nu vorbim de lipsa acută de ...bere.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Iulian în data de 22.11.2022, 09:37)
S-a dovedit încă odată că ,,buturuga mică nu răstoarnă carul mare,,.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.11.2022, 09:46)
victorie " istorica " descrisa minut cu minut !