Rezultatele proaste au stricat atmosfera în lotul unei echipe cu pretenţii, Belgia. Fotbalistul Eden Hazard a promis că "unsprezece războinici" belgieni vor juca împotriva Croaţiei în meciul decisiv pentru calificarea în optimile de finală, el asigurând că discuţiile dintre "diavolii roşii" au dus la atenuarea tensiunilor după înfrângerea cu Marocul.

"Am avut o întâlnire bună, ne-am spus multe lucruri. În primul rând ne-am spus că mai e un meci de jucat, acesta e lucrul cel mai important", a explicat căpitanul naţionalei Belgiei înaintea antrenamentului. Trimis la conferinţa de presă alături de Thibaut Courtois în locul lui Yannick Carrasco şi al tânărului Arthur Theate, prevăzuţi iniţial, Eden Hazard a încercat să respingă zvonurile despre conflictele din vestiarul naţionalei sale. "Ştim că trecem printr-o perioadă mai complicată decât de obicei, dar cu toţii suntem uniţi", a asigurat Hazard. El a povestit că jucătorii au vorbit între ei "o oră întreagă" şi a adăugat: "Ne-am spus nişte lucruri - bune, mai puţin bune, poate unele lucruri care nu au plăcut, dar am vorbit." "Ţinând cont de ce ne-am spus la reuniunea de ieri, cred că vom avea unsprezece războinici, nu unsprezece, 26 de războinici, chiar şi cei care nu joacă", a afirmat el.

Vizibil iritat de remarca făcută de Hazard cu o zi înaintea meciului cu Maroc în legătură cu lentoarea compartimentului defensiv al naţionalei Belgiei, fundaşul Jan Vertonghen (35 de ani) a fost ironic după eşecul cu Marocul: "În atac nu ne creăm prea multe ocazii, de fapt aproape deloc. Totuşi, avem multă calitate. Poate că suntem slabi în atac fiindcă băieţii aceia sunt prea bătrâni." "Să lăsăm deoparte negativismul", a cerut la rândul său Thibaut Courtois înaintea meciului decisiv împotriva Croaţiei. "Poveştile inventate au ca scop să creeze o atmosferă proastă în cadrul grupului", a spus Courtois, care a recunoscut că a fost nervos când a părăsit terenul văzând bucuria echipei Marocului.

În grupă, Croaţia are 4 puncte, la fel ca Marocul, în timp ce Belgia are 3 puncte, iar Canada, fără niciun punct, este deja eliminată.