ZIARUL BURSA

01 decembrie 2022
Ediţia din 18.09.2024
1 Decembrie, ziua de naştere a României Mari!

1 Decembrie, ziua de naştere a României Mari!

Dan NicolaieCultură / 1 decembrie 2022

Ziua Naţională reprezintă un bun prilej de meditaţie, dar şi de exuberanţă, pentru românii din interiorul ţării şi din afara graniţelor ei. Ironizat adesea, patriotismul cu "dată fixă" poate fi considerat mai bun decât o lehamite generalizată. Dacă nu găsim altceva în interiorul nostru care să ne mişte cu această ocazie, atunci măcar gândul la cei care şi-au dat viaţa pentru ca această ţară să existe ar trebui să ne facă să privim Ziua Naţională cu mai mult respect, dacă nu putem cu dragoste.

Sursa foto: https://romania.representation.ec.europa.eu/

RAMONA CHIRIAC, ŞEFA REPREZENTANŢEI COMISIEI EUROPENE LA BUCUREŞTI: "PNRR oferă României şansa să se reformeze"

A CONSEMNAT GEORGE MARINESCUPolitică / 1 decembrie 2022

Reporter: Cum a fost anul 2022 în privinţa implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă?

Ramona Chiriac: PNNR-ul României este o şansă istorică de dezvoltare pentru ţara noastră. S-au făcut deja primii paşi în implementare, prima cerere de plată a fost onorată, ceea ce înseamnă că primele 21 de ţinte şi jaloane au fost îndeplinite. Drumul este însă foarte lung. Termenul limită este 31 decembrie 2026 şi, de aceea, mai sunt încă foarte mulţi paşi de făcut până la livrearea rezultatelor reale pentru cetăţenii români.

"România a oferit dovezi concrete că este un partener şi un aliat de încredere"

MESAJUL EXCELENŢEI SALE, DOMNUL ALFREDO DURANTE MANGONI, AMBASADORUL ITALIEI ÎN ROMÂNIA: "România a oferit dovezi concrete că este un partener şi un aliat de încredere"

Politică / 1 decembrie 2022

Doresc să adresez cele mai calde urări autorităţilor şi poporului român prieten de Ziua Naţională a României. Sunt recunoscător ziarului dumneavoastră pentru că mi-a oferit prilejul, în urma unei colaborări deosebite, să transmit un mesaj similar cititorilor cu ocazia Zilei Naţionale a Italiei. De asemenea, am fost încântat să particip la Gala Bursa 2022, în urmă cu câteva zile.

Pandemia şi războiul frânează dezvoltarea segmentului premium din piaţa vinului

Pandemia şi războiul frânează dezvoltarea segmentului premium din piaţa vinului

A CONSEMNAT EMILIA OLESCUCompanii / 1 decembrie 2022

(Interviu cu Ştefan Chiriţescu, Director de marketing Cramele Cotnari)

"Un vin corect tehnic, cu un preţ decent, cu o etichetă curată care dezvăluie un rose demisec are foarte mari şanse să fie un best seller" "Zece ani în vin înseamnă că am ajuns la grupa mare a grădiniţiei pe scara educaţiei" "Pandemia a făcut ca magazinul de proximitate să redevină important şi, în ciuda evoluţiei comerţului modern, cine va trata superficial segmentul de traditional trade va avea de pierdut"

Reporter: Ce tipuri de vin preferă românii şi care sunt vinurile cu cea mai bună evoluţie din portofoliul Companiei Cotnari?

Ştefan Chiriţescu: Vinul roşu este la putere, dar roze-ul şi vinurile spumante au creşteri frumoase în ultimii ani. Cu cât consumatorul este mai educat, cu atât variantele seci sunt mai des întâlnite în paharele acestuia, deşi România are o serie de vinoteci de vinuri dulci premium şi super-premium.

"Ne dorim să continuăm să fim parteneri dinamici ai României"

MESAJUL EXCELENŢEI SALE, DOAMNA THERESE HYDÉN, AMBASADORUL SUEDIEI ÎN ROMÂNIA: "Ne dorim să continuăm să fim parteneri dinamici ai României"

Politică / 1 decembrie 2022

În această zi foarte importantă pentru România, mă bucur să am ocazia să transmit tuturor românilor sincere felicitări şi prosperitate! De România ne leagă peste o sută de ani de diplomaţie cu relaţii bilaterale puternice şi cooperare strânsă în domeniul comercial, unde schimburile bilaterale au evoluat pe un trend pozitiv în ultimii ani, Suedia fiind unul dintre statele membre UE cu care România are un sold comercial pozitiv.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Bilă albă din Qatar, respectul între rivali

Bilă albă din Qatar, respectul între rivali

D.N.Sport / 1 decembrie 2022

Cupa Mondial din Qatar oferă şi surprize plăcute. Nu e bine să zici hop până nu sari pârleazul, dar nu ne putem abţine să nu remarcăm un lucru pozitiv. Dincolo de inerentele faulturi de joc s-a observat un plus de fair-play în rândul...

Ministeriala de război

Cornel CodiţăEditorial / 1 decembrie 2022

Cornel Codiţă

Ce au în comun Sun Tzu, Platon şi Vegetius? Ideea potrivit căreia, dacă vrei pace, atunci trebuie să te pregăteşti temeinic de război. Simplu de zis. Mai greu este să pătrunzi înţelesurile fiecărui strat al acestei înţelepciuni şi, încă şi mai...

Ceauşescu şi Xi Jingping

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 1 decembrie 2022

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Am realizat că "tovarăşului" i s-a înfundat în seara zilei de 20 Decembrie 1989. Nicolae Ceauşescu tocmai se întorsese din "vizita oficială" pe care o făcuse în Iran. România fierbea şi el se ţinea de călătorii. Românii nu erau...

Macro Newsletter 29 Noiembrie 2022

Macro Newsletter 29 Noiembrie 2022

Macroeconomie / 1 decembrie 2022

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală în octombrie 2022, până la până la 5%, de la 5,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 4,6% a creditului guvernamental, după un avans de 5% în luna...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo