Tancul este cea mai bună maşină, aceasta pare a fi filosofia echipei naţionale a Germaniei. Dacă în momentul acesta s-ar pune punct şi campioana Europei ar fi desemnată doar pe impresia lăsată până acum, Germania ar fi încoronată cu majoritate de voturi.

Un tanc care calcă totul cu şenilele, fără emoţii, fără milă şi fără prea multe "floricele" artistice. Ultima victimă a fost echipa Slovaciei, scutită repede de orice fel de speranţe inutile. Scorul a fost unul blând, o ploaie uşioară de vară în comparaţie cu furtuna care ar fi putut să se declanşeze dacă "panzerul" îşi tura la maxim motoarele. Germania e gata pentru un sfert cât o finală în compania câştigătoarei dintre Italia şi Spania, care şi-au jucat finala în optimi.

Franţa a avut ceva emoţii din cauza golului încasat prematur, dar în cele din urmă echipa şi-a găsit cadenţa şi un lider: Griezman, autorul celor două goluri. Irlanda a părăsit şi ea Europa fotbalistică, dar rămâne în Uniunea Europeană şi în sufletul tuturor graţie unei galerii superbe. Franţa se pregăteşte dejà pentru meciul cu Anglia, dar islandezii îi sfătuiesc să nu se grăbească prea mult cu tactica, poate au parte şi ei, şi toată lumea de o mare surpriză.

Ungaria a pierdut la scor, dar nu s-a făcut de râs, jucând curajos, iar portarul Gabor Kiraly, cel mai vârstnic jucător al turneului final, a oferit o speranţă tuturor bărbaţilor de peste 40 de ani din întreaga lume. Belgia pare să aibă culoar deschis până în finală, dar nu e cazul să ne pripim cu astfel de predicţii! Belgianul Hazard a făcut o demonstraţie de joc intelligent, reamintind de marile numere 10 ale fotbalului.