ZIARUL BURSA

27 iunie 2016
Ediţia din 17.01.2025
Nota de plată

BREXIT Nota de plată

CORNEL CODIŢĂEditorial / 27 iunie 2016

CORNEL CODIŢĂ

Dacă te iei după malaxoarele de ştiri internaţionale, care au nevoie la fiecare jumătate de oră de un eveniment care zguduie lumea, ca să le meargă afacerea, Marea Britanie ar fi trebuit să se scufunde ca o "Nouă Atlantidă" sub valurile uriaşe ale potopului. Cel iscat de neanticipatul vot majoritar al populaţiei în favoarea ieşiri din sistemul Uniunii Europene. Ei, bine, nu s-a scufundat! Lira s-a depreciat, în cîteva ore, cu 10%, dar după aceea a revenit pe un palier care nici nu anunţă, nici nu declanşează catastrofa financiară. Toţi indicii bursieri, din Europa, America şi Asia au căzut între 3 şi 6 la sută, dar tranzacţiile ulterioare au corectat parte din depresiune. Multă lume, în fapt, întreaga societate britanică, va fi marcată de consecinţele votului, dar nimeni nu şi-a făcut bocceluţa să emigreze, de luni, în America, în Australia, Canada sau Noua Zeelandă. Asta nu înseamnă că nota de plată a "măreţului exerciţiu domocratic", cum a numit David Cameron farsa pe care şi-a jucat-o singur, nu este deja pe masă. Şi, cineva trebuie să o achite! De obicei, la socoteală apar diferenţe, neînţelegeri şi contraziceri şi nu întotdeauna plăteşte fiecare pentru ceea ce a consumat! Unii mai mult, alţii mai puţin, alţii deloc!

Lucian Isar

LUCIAN ISAR: "Băncile ce operează în România au fraudat populaţia şi firmele, sub atenta supraveghere a BNR"

S.A.Bănci-Asigurări / 27 iunie 2016

Sistemul bancar din ţara noastră a fost susţinut ascunzând pierderile reale cu ştirea Băncii Naţionale a României (BNR) şi cedarea de avuţie din partea statului român, iar băncile ce operează la noi au fraudat sau au ajutat la fraudarea populaţiei şi a firmelor, "sub atenta supraveghere" a Băncii Centrale, scrie, pe blogul său, Lucian Isar, fost ministru pentru Mediul de Afaceri în guvernul Ponta.

"Răspunsul Reginei a schimbat totul"

BREXIT / IONEL BLĂNCULESCU: "Răspunsul Reginei a schimbat totul"

EMILIA OLESCUInternaţional / 27 iunie 2016

Până în ziua referendumului, 95% din datele problemei arătau că Marea Britanie va rămâne în Uniunea Europeană (UE), subliniază Ionel Blănculescu, analist economic, menţionând: "Pe ultima sută de metri însă, a intervenit ceva, iar acest ceva este răspunsul reginei (n.r. Elisabeta a II-a, regina Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord) la întrebarea «ce părere are despre un Brexit?», respectiv «Daţi-mi trei motive pentru care să rămânem în UE!». Mesajul este subliminal şi ţinteşte direct în creierul britanicului".

Francois Hollande

BREXIT/ SURSE:  "Acord complet" între Merkel şi Hollande asupra "modului de a trata situaţia"

Andrei StanInternaţional / 27 iunie 2016

Preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel "au ajuns la un acord complet asupra modului de a trata situaţia" creată de votul de la referendumul britanic privind Brexitul, într-o convorbire telefonică pe care cei doi lideri au avut-o duminică seară, potrivit unei surse din anturajul preşedintelui Franţei, citată de AFP.

"România are oportunităţi politice interne, economice şi geostrategice după Brexit"

DACIAN CIOLOŞ: "România are oportunităţi politice interne, economice şi geostrategice după Brexit"

Mina IrinaPolitică / 27 iunie 2016

Actualizare 17:33 Cioloş: "Importurile şi exporturile dintre România şi Marea Britanie nu au o pondere importantă"

Importurile şi exporturile dintre România şi Marea Britanie nu au o pondere importantă, iar în sistemul bancar nu e capital britanic, a afirmat premierul Dacian Cioloş, şeful Executivului adăugând totodată că Regatul Unit nu este unul dintre "partenerii comerciali consistenţi" ai României.

----

Premierul Dacian Cioloş consideră că după Brexit României i se deschid oportunităţi politice interne, de colaborare a partidelor pentru un proiect de ţară, economice, prin atragere de noi investiţii, şi geostrategice, care ar face ca punctele sale de vedere să fie auzite la Bruxelles.

FOTBAL ÎN LIVING - Tancuri şi Hazard

FOTBAL ÎN LIVING - Tancuri şi Hazard

D.N.Sport / 27 iunie 2016

Tancul este cea mai bună maşină, aceasta pare a fi filosofia echipei naţionale a Germaniei. Dacă în momentul acesta s-ar pune punct şi campioana Europei ar fi desemnată doar pe impresia lăsată până acum, Germania ar fi încoronată cu majoritate de voturi.

Lira sterlină rămâne sub asediu

BREXIT/ REUTERS: Lira sterlină rămâne sub asediu

I.S.Internaţional / 27 iunie 2016

Lira sterlină a rămas astăzi sub asediu, alunecând înapoi către minimul ultimilor 31 de ani, reflectând profundul sentiment negativ al investitorilor după ce Marea Britanie a optat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, declanşând unde de şoc pe pieţele globale, scrie agenţia Reuters.

George Soros

BREXIT/ PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL LUI GEORGE SOROS: Miliardarul nu a pariat împotriva lirei sterline înainte de referendum

I.S.Internaţional / 27 iunie 2016

George Soros, miliardarul care şi-a câştigat faima pariind împotriva lirei sterline în 1992, nu a speculat împotriva monedei britanice înainte de votul din Regatul Unit pentru ieşirea din UE, dar a făcut profit din alte pariuri pe scădere după rezultatul pentru Brexit, a declarat un purtător de cuvânt al acestuia, informează agenţia Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

BREXIT Procedura de ieşire a unui stat din UE

GEORGE FORCOŞInternaţional / 27 iunie 2016

Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona consacră, începând cu anul 2009, dreptul oricărui stat membru de a hotărî în privinţa retragerii din Uniunea Europeană, în conformitate cu propriile norme constituţionale.

Acţiunile FP au scăzut sub 0,7 lei

Acţiunile FP au scăzut sub 0,7 lei

A.A.Piaţa de Capital / 27 iunie 2016

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au ajuns, vineri, la 0,678 lei/unitate, după o scădere de 15% în acest an, când au continuat trendul de depreciere, început în toamna trecută. Maximul ultimelor 12 luni a fost de 0,8440 lei/acţiune, pe 3...

REVISTA PRESEI 27.06.2016

Willy HomnerRevista Presei / 27 iunie 2016

ADEVARUL 

Brexitul a înroşit bursele şi a ras 2.000 de miliarde de dolari

Votul pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a provocat dezastre pe principalele pieţe de capital ale lumii, evaporând 2.000 de miliarde de dolari din...

The bill

The bill

CORNEL CODIŢĂ (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 27 iunie 2016

If you were to believe the news grinders of the world, which need an event that shakes the world every thirty minutes, for their business to work, Great Britain should have sunk like a New Atlantis, under the huge tidalwave of the flood.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo