DUPĂ NUMAI DOUĂ LUNI LA CONDUCEREA EXECUTIVĂ Ionuţ Pătrăhău a demisionat de la Banca Carpatica

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 iunie 2016

Ionuţ Pătrăhău a demisionat de la Banca Carpatica

Ionuţ Pătrăhău a demisionat din poziţia de director general al Băncii Comerciale Carpatica şi s-a retras din poziţia de membru al Consiliului de Administraţie, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Banca Comercială Carpatica (BCC) a anunţat, la finalul lunii mai, trecerea oficială la sistemul unitar de conducere, după înregistrarea la Registrul Comerţului a deciziilor Adunării Generale de la începutul lunii aprilie.

La finalul lui aprilie, BCC a transmis că a primit de la Banca Naţională a României aprobarea prealabilă a următorilor membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al băncii: Horia Manda, Bogdan Merfea şi Daniela Elena Iliescu.

Pe 28 aprilie, CA-ul băncii a aprobat schimbări în conducerea executivă a băncii. Astfel, Ionuţ Pătrăhău a fost numit director general, Diana Kallos, director general adjunct - Divizia Risc şi Financiar, iar Valentin Vancea, director executiv - Divizia Operaţiuni şi IT.

Tot în Adunarea Generală din aprilie a fost aprobată iniţierea procedurii de fuziune cu Patria Bank, care ar trebui să se finalizeze până la sfârşitul acestui an.

La finalul lunii ianuarie, Ilie Carabulea a renunţat la controlul băncii, după ce a vândut, alături de alţi patru acţionari, 20% din bancă, pentru 23,1 milioane de lei (5,1 milioane de euro), către Nextebank (actualmente, Patria Bank, deţinută, în proporţie de 98%, de EEAF Financial Services BV.

Ulterior, Nextebank şi-a sporit deţinerea la 54,79% din BCC, prin participarea, prin plasament privat, la majorarea de capital a băncii.

În prezent, Patria Bank (fosta Nextebank) deţine un pachet de 64,16% din acţiunile Băncii Comerciale Carpatica, după încheierea ofertei publice de preluare, derulată în perioada 2 - 22 martie 2016.

Banca Comercială Carpatica a înregistrat o pierdere de 8,9 milioane de lei, în primul trimestru al anului, faţă de un profit net de 0,65 milioane de lei, în perioada similară din 2015.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. no da' di ce, nu ne zice nime?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb