VICTOR GRIGORESCU, MINISTERUL ENERGIEI: "Hidroelectrica va fi listată atunci când va întruni condiţiile pentru maximizarea beneficiului"

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 27 iunie 2016

"Hidroelectrica va fi listată atunci când va întruni condiţiile pentru maximizarea beneficiului"

Compania are un nou Consiliu de Supraveghere

Hidroelectrica va fi listată la bursă atunci când se vor întruni toate condiţii în ceea ce priveşte piaţa, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei, în cadrul unei conferinţe.

Domnul Grigorescu a menţionat: "Aş specula să spun în momentul de faţă că în ziua «X» sau «Y» se vor întruni acele condiţii pe care le urmărim, adică cele care ne permit să ne maximizăm beneficiul. Aceastea ţin de evaluarea tehnică efectuată de consorţiul de listare, care evaluează condiţiile de piaţă şi ne fac o recomandare de preţ".

Domnia sa a subliniat că Hidroelectrica poate reprezenta pentru statul român şi pentru economia noastră un fanion pentru pieţele externe.

Întrebat dacă mai ia în calcul listarea pe bursa de la Londra, în condiţiile votului pentru Brexit, domnul Grigorescu a precizat: "Este o decizie tehnică. Rămâne de văzut care sunt beneficiile acestei listări. Cred că nu numai evenimentele sau conjunctura de astăzi ar trebui luate în calcul, este o discuţie mai veche, iar, în momentul în care analiza va fi completă, vom decide dacă şi unde această companie ar putea fi listată în afară de listarea de la Bursa de Valori Bucureşti".

Totodată, ministrul Energiei crede că demersurile pentru privatizarea unui pachet minoritar de acţiuni vor confirma şi în niciun caz, statul nu va privatiza doar de dragul privatizării.

Motivul pentru care va fi privatizată Hidroelectrica, potrivit domnului ministru, îl reprezintă planul de dezvoltare solid susţinut cu mijloace financiare obţinute printr-un aport la capitalul social.

"Privatizarea trebuie să aibă ca scop şi maximizarea fondurilor pe care compania le va obţine din majorarea capitalului social", a adăugat Victor Grigorescu.

Acesta a mai spus că ţara noastră nu este în postura să vândă active sau participaţii pentru a acoperi deficite bugetare sau pentru a soluţiona probleme de alcătuire a bugetului de stat.

Ministrul Energiei a mai declarat: "Unul dintre obiectivele imediate pentru Hidroelectrica îl reprezintă continuarea procesului de modernizare. Compania este, astăzi, un exemplu pozitiv despre cum ar trebui gestionate lucrurile în sectorul energetic. Hidroelectrica are tot ceea ce-i trebuie să fie în afara influenţelor nefaste. De asemenea, ne mai dorim ca în cadrul companiei să continue proiectele de investiţii. Am început, în această vara, cu o retehnologizare la Vidraru. Sunt şi alte proiecte de retehnologizare în curs, în stadiu avansat. Vorbim de proiecte tehnice, în unele cazuri sunt în stadiul de fezabilitate".

Vineri, a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor, iar Hidroelectrica are un Consiliu de Supraveghere pe o perioadă limitată.

Domnul Grigorescu a mai spus că majoritatea membrilor din Consiliul de Supraveghere sunt independenţi.

Trei dintre membri ai Consiliului de Supraveghere Hidroelectrica sunt din partea Ministerului Energiei: Crăiţa Bucheru, Elena Voicu şi Romeo Susanu, iar patru sunt independenţi: Ionuţ Purica, expert în domeniul energiei, Mihai Anuţei, CEO Azomureş, Robert Pană, vicepreşedinte BVB şi Oana Truţă, reprezentant al Fondului Proprietatea.

Domnia sa a mai menţionat: "Sunt bucuros că oameni din afara Ministerului Energiei, cu reputaţie profesională solidă, au acceptat să se alăture acestui demers de a întări guvernanţa corporativă a companiilor de stat. Acest lucru semnifică un demers curajos, pentru unii. Eu cred că este un demers firesc, că România are resurse pentru a oferi administraţiei publice instrumente corecte şi energie pentru a gestiona întreg sectorul energetic".

De asemenea, ministrul Energiei a mai subliniat: "Cine îşi închipuie că Hidroelectrica se poate întoarce la năravurile de acum patru ani se înşeală. Cel puţin nu sub mandatul acesta. Hidroelectrica are în acest moment tot ce-i trebuie ca să fie în afara influenţelor nefaste şi vom face tot ce este necesar pentru ca aceste lucruri să continue".

Hidroelectrica a ieşit marţi din insolvenţă, iar Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Hidroelectrica, doreşte listarea la bursă a unui pachet de 15% din acţiunile companiei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Deci pana in toamna Hidroelectrica nu se intoarce la naravurile de acum 4 ani,dar daca vin la putere dinozaurii psd-isti (ceea ce e f.posibil din pacate) aceasta societate se ïneaca'din nou.Adio listae...

    ... o mare tzeapa , exact ca listarea ROMGAZ sau Nuclearelectrica

    Ce faceti Domnule Ministru cu cercetatii penali ?

    Aveti si la Hidro cativa pe care condamnatul Borza ia tinut in brate. Ii fac eti sefi si mai mari sau respectati deontologia ? 

    Cu brexitul eu zic sa mai amanati listarea la londra , ca dam actiunile pe gratis 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb