Trimişi în Franţa de guvern, regină sau de extratereştri pentru că sunt verzi şi ca să ne dea peste nas, fanii irlandezi (Irlanda şi Irlanda de Nord) au reuşit să atragă atenţia întregii lumi asupra lor. E greu de crezut că un grup atât de mare de oameni strânşi la un loc pot fi civilizaţi doar din convingere fără un interes sau o constrângere, dar din câte se pare aşa sunt ei. Nu sunt violenţi, au simţul umorului, cântă bine, sunt prietenoşi, nu se supără şi nu fac urât la înfrângere, irlandezii au predat, cei din Nord vor preda în continuare, o lecţie de civilizaţie şi omenie. Dacă nu ştiaţi, pentru asta a fost inventat fotbalul, ca spectatorii lui să se simtă bină împreună.

Poate şi acesta a fost unul dintre motivele pentru care jucătorii Germaniei au făcut tot ce este omeneşte posibil ca să nu înscrie Irlandei de Nord mai mult de un gol şi să nu-i avarieze prea tare golaverajul. Muller a reuşit să ne prezinte toată paleta de ratări din careu, cu stângul, dreptul, cu capul, din plonjon, din alergare şi de pe loc. Pe locul trei şi cu trei punte, Irlanda de Nord a păşit deja în optimi, având în spate două echipe de pe locul trei din alte grupe cu golaveraj mai slab (Albania şi Turcia) în timp ce Ucraina pleacă acasă cu zero puncte şi zero goluri, probabil şi-au terminat porţia în amicalul cu noi.

Spania a gustat din cupa amară a înfrângerii, pe post de ospătar fiind ultra-ambiţioasa echipă a Croaţiei, care a demonstrat că are inclusiv rezerve de cinci stele. Turcia a reintrat în cărţile calificării, trimiţând Cehia acasă, şi aşteaptă cu sufletul la gură meciurile de astăzi pentru a afla dacă merge mai departe sau merge acasă.