ZIARUL BURSA

22 iunie 2016
Ediţia din 18.10.2024
Ce oră sună joi orologiul de la Westminster?

BREXIT Ce oră sună joi orologiul de la Westminster?

CORNEL CODIŢĂInternaţional / 22 iunie 2016

În cei peste o sută şi cincizeci de ani ai vieţii sale, a sunat toate orele istoriei! Ora măreţiei imperiale, întinsă peste mai mult de jumătate din ţinuturile Pămîntului, dar şi ora lungului apus al puterii globale a Marii Britanii. Orele înfricoşate şi triste ale ameninţării unei invazii militare care, de la distrugerea Invincibilei Armada, (1587) părea doar o stafie definitiv ţintuită de negurile istoriei.

DIICOT a pus sechestru pe bunurile foştilor miniştri Tănăsescu, Popescu, Pogea şi Vlădescu

DOSARUL ROMPETROL II: DIICOT a pus sechestru pe bunurile foştilor miniştri Tănăsescu, Popescu, Pogea şi Vlădescu

L.B.Piaţa de Capital / 22 iunie 2016

Actualizare 16:12

Foştii miniştri Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Gheorghe Pogea şi Sebastian Vlădescu au fost puşi sub urmărire penală, iar procurorii au pus sechestru pe bunurile acestora, informează un comunicat de presă publicat pe site-ul DIICOT.

Actualizare 14:50 Fostul ministru Gheorghe Pogea, la DIICOT în dosarul Rompetrol II

Actualizare 12:35 Fostul ministru Sebastian Vlădescu, la DIICOT în dosarul Rompetrol II

Brexit, sau nu, face parte dintr-un cadru mai amplu

BREXIT Brexit, sau nu, face parte dintr-un cadru mai amplu

DANIEL DĂIANUInternaţional / 22 iunie 2016

Cred că este bine ca Regatul Unit (UK) să fie în continuare parte a Uniunii Europene (UE), din raţiuni economice, de securitate şi geopolitice. Totodată, nu cred că există o predeterminare a mersului Uniunii, oricare ar fi rezultatul scrutinului din regatul Unit (UK).

Daniel Zamfir (Sursa foto: Facebook)

DANIEL ZAMFIR: "Lucrez la un amendament pentru modificarea Programului Prima Casă"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 22 iunie 2016

Actualizare 15:35 Ana Birchall, PSD: "Nu merit să fiu atacată şi denigrată de un deputat care şi-a pus pe agenda personală doar de câteva luni problema francilor elveţieni"

Ana Birchall, deputat PSD, afirmă că a solicitat Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să dispună Comisiei juridice din cadrul forului legislativ să solicite în regim de urgenţă instituţiilor abilitate un punct de vedere privind constituţionalitatea amendamentelor şi prevederilor depuse la proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni la cursul istoric.

----------

Deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir intenţionează ca, săptămâna viitoare, să depună la Parlament un amendament pentru modificarea Legii ce reglementează Programul Prima Casă.

Senatorii şi deputaţii care şi-au angajat rudele la birourile parlamentare scapă de sancţiuni

Senatorii şi deputaţii care şi-au angajat rudele la birourile parlamentare scapă de sancţiuni

L.B.Politică / 22 iunie 2016

Actualizare 20:05 ANI: Există şi alte prevederi legale privind angajarea rudelor la cabinetele parlamentare

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă că decizia Parlamentului, privind aprobarea proiectul de lege prin care aleşii care şi-au angajat rudele la cabinetul parlamentar înainte de 21 august 2013 nu pot fi acuzaţi de conflict de interese, nu afectează dosarele privind această infracţiune, pe rolul instanţelor fiind 29 de cauze.

Actualizare 14:59 Liviu Dragnea: "Nu s-a votat dezincriminarea conflictului de interese, e un demers nefericit fără efecte"

"Pensiile speciale erodează sistemul de pensii, să nu sărim pârleazul cu măsuri nesustenabile"

MINISTRUL MUNCII: "Pensiile speciale erodează sistemul de pensii, să nu sărim pârleazul cu măsuri nesustenabile"

Mina IrinaMacroeconomie / 22 iunie 2016

Actualizare 18:17 Dragnea, despre pensiile speciale ale aleşilor locali: "Este o lege corectă"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că legea prin care aleşii locali primesc pensii speciale este una corectă, deoarece primarii şi aleşii locali ''au foarte multe îngrădiri'', şi a precizat că el nu va face ''cerere niciodată pentru nicio pensie specială''.

-----------

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a atras atenţia astăzi că pensiile speciale erodează sistemul public de pensii întrucât ele nu se bazează pe principiul contributivităţii şi a transmis, "cu tot respectul" pentru instituţia Parlamentului, să nu se "sară pârleazul" cu măsuri pentru care nu sunt resurse bugetare, conform unor surse de presă.

Profit de 2,2 milioane de euro pentru Castelul Bran în 2015

Profit de 2,2 milioane de euro pentru Castelul Bran în 2015

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 22 iunie 2016

Afacerile companiei care administrează Castelul Bran au crescut anul trecut cu 36%, până la 16,14 milioane de lei (aproape 3,6 milioane de euro), în timp ce profitul a urcat cu aproape o treime, de la 7,31 milioane de lei la 9,73 milioane de lei (aproape 2,2 milioane de euro), potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor.

Scuze tardive şi greaua moştenire!

EURO 2016 Scuze tardive şi greaua moştenire!

D.N.Sport / 22 iunie 2016

Primele explicaţii, scuze şi acuze ale conducerii delegaţiei noastre legate de eliminarea echipei naţionale de la Campionatul European de către Albania, au venit la aproape 48 de ore după ultimul meci desfăşurat în Franţa.

Kyodo: "Mitsubishi" aşteaptă pierderi anuale

Kyodo: "Mitsubishi" aşteaptă pierderi anuale

Internaţional / 22 iunie 2016

"Mitsubishi Motors" Corp., al şaselea mare producător auto din Japonia, estimează că va înregistra pierderi nete în acest an fiscal, ca urmare a scandalului generat de manipularea testelor privind consumul de combustibil, care a generat costuri cu despăgubiri şi scăderea vânzărilor sale, potrivit agenţiei de ştiri Kyodo, care nu precizează sursa informaţiei.

Surse: RBS vrea să taie încă 900 de posturi

Surse: RBS vrea să taie încă 900 de posturi

Internaţional / 22 iunie 2016

Banca britanică deţinută de stat "Royal Bank of Scotland Group" Plc vrea să elimine circa 900 de locuri de muncă în ţara de origine, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de agenţia Reuters, astfel că totalul celor disponibilizaţi în ultimele patru luni din această instituţie va ajunge la aproximativ 5% din forţa de muncă locală.

FOTBAL ÎN LIVING - Verde la civilizaţie!

FOTBAL ÎN LIVING - Verde la civilizaţie!

Dan NicolaieSport / 22 iunie 2016

Trimişi în Franţa de guvern, regină sau de extratereştri pentru că sunt verzi şi ca să ne dea peste nas, fanii irlandezi (Irlanda şi Irlanda de Nord) au reuşit să atragă atenţia întregii lumi asupra lor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Contrabandă cu ţigări pe două roţi

Companii / 22 iunie 2016

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări efectuate în aprilie, peste 700 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a anunţat...

Cazuri de contrabandă

Companii / 22 iunie 2016

Printre cazurile înregistrate în primele două luni ale anului 2016, de menţionat este cel în care poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni - ITPF Timişoara au prins în flagrant doi cetăţeni români în timp ce...

Liderii politici pro şi contra Brexit

BREXIT Liderii politici pro şi contra Brexit

Internaţional / 22 iunie 2016

Premierul britanic David Cameron a avertizat, recent, asupra pericolelor susţinerii campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit) a liderului Partidului pentru Independenţa regatului Unit (UKIP) Nigel Farage, spunând că...

BREXIT Valoarea unui referendum

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 22 iunie 2016

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Să începem de undeva. De la referendumul din 1937. Când poporul a fost întrebat dacă este de acord cu o lege recent votată de Camera Deputaţilor. Prevederile legii respective ar fi dus la desfiinţarea partidelor despre care autorităţile ar fi...

BREXIT/LIDERII DIN AFARA EUROPEI SUSŢIN MENŢINEREA MARII BRITANII ÎN UE Premierul Japoniei Shinzo Abe: "Ieşirea Marii Britanii din UE ar face ţara mai puţin atractivă pentru investiţiile japoneze"

LAURA BOICOInternaţional / 22 iunie 2016

O ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar face din această ţară "o destinaţie mai puţin atractivă pentru investiţiile japoneze", a declarat, la Londra, premierul nipon Shinzo Abe, după ce, cu două săptămâni înainte, preşedintele...

BREXIT Lira s-a apreciat puternic

V.R.Internaţional / 22 iunie 2016

Lira a continuat să urce ieri, după ce, în zilele de 17 iunie şi 20 iunie, a înregistrat, pe pieţele externe, cea mai mare apreciere din ultimii şapte ani, faţă de dolar, în aşteptarea votului privind apartenenţa Marii Britanii la UE, care se va...

REVISTA PRESEI 22.06.2016

Willy HomnerRevista Presei / 22 iunie 2016

ADEVARUL 

Ieşirea Marii Britanii din UE nu va zgudui România

O eventuală ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) nu va afecta foarte puternic România, însă pe termen scurt leul s-ar putea deprecia, iar pe termen lung fondurile...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo