BREXIT/LIDERII DIN AFARA EUROPEI SUSŢIN MENŢINEREA MARII BRITANII ÎN UE Premierul Japoniei Shinzo Abe: "Ieşirea Marii Britanii din UE ar face ţara mai puţin atractivă pentru investiţiile japoneze"

LAURA BOICO
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 iunie 2016

O ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar face din această ţară "o destinaţie mai puţin atractivă pentru investiţiile japoneze", a declarat, la Londra, premierul nipon Shinzo Abe, după ce, cu două săptămâni înainte, preşedintele american Barack Obama a atenţionat Marea Britanie că, în cazul unui Brexit, va rămâne "în coada plutonului" pentru un acord de liber-schimb cu SUA, informează AFP şi Reuters.

"Japonia ar prefera în mod foarte clar ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană. Este mai bine pentru toată lumea ca ea să rămână într-o Europă puternică", a specificat premierul Abe, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său britanic, David Cameron. Shinzo Abe a amintit că în jur de 1.000 de firme japoneze sunt prezente în Marea Britanie, unde au 140.000 de angajaţi, mai ales în industria auto. "Multe dintre aceste firme s-au instalat în Marea Britanie tocmai pentru că această ţară constituie o poartă de intrare în UE", a adăugat premierul nipon.

În aceeaşi conferinţă de presă, David Cameron a menţionat că investiţiile japoneze în ţara sa însumează "o cifră enormă", de 38 miliarde de lire sterline (48 miliarde de euro).

De asemenea, premierul Canadei, Justin Trudeau, precum şi premierul Australiei, Malcolm Turnbull, sau premierul Indiei, Narendra Modi, s-au pronunţat în favoarea rămânerii Marii Britaniei în UE, după cum la fel s-a pronunţat şi Preşedintele Chinei, Xi Jinping.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Presedintele Chinei nu cred ca e in favoarea ramanerii.

    Europa puternica! 

    Cat de disproportionat vad politicieni realitatea. 

    Salar Bulgaria, Romania, Belgia etc.

    Cineva sa le spuna ca noi am trecut prin asa ceva pe vremea lui Ceausescu cand a fatat o scroafa un purcel in satul Cucuia Macai pana la Ceausescu au ajuns 12 purcei. Ceausescu a ordonat 8 merg la export 4 pentru populatie. Finalul il stim. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb