Rusia l-a acuzat joi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski de distrugerea eforturilor diplomaţiei menite să se ajungă la un acord de pace, după ce a refuzat să accepte să recunoască anexarea Crimeei de către Rusia, potrivit news.ro.
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat reporterilor că devine din ce în ce mai clar că Zelenski nu are capacitatea de a negocia un acord pentru a pune capăt războiului.
Zaharova a mai declarat că deciziile ţărilor europene de a continua să furnizeze arme Kievului îl încurajează pe Zelenski să continue războiul, indiferent de victime. Atitudinea lor a arătat că unele ţări europene sunt speriate de perspectiva unei victorii ruseşti, a completat Zakharova.
Zelenski a declarat marţi că recunoaşterea Crimeei ca parte a Rusiei ar încălca Constituţia Ucrainei. Ucraina spune că se angajează să obţină o încetare a focului deplină şi necondiţionată.
După discuţii cu SUA, Ucraina a fost de acord cu un armistiţiu de 30 de zile luna trecută, dar preşedintele rus Vladimir Putin a răspuns cu o listă de condiţii, afirmând că o astfel de pauză ar da Ucrainei şansa de a mobiliza mai mulţi soldaţi şi de a achiziţiona mai multe arme.
Zelenski şi preşedintele american Donald Trump au avut miercuri o nouă ciocnire, de la distanţă, Trump reproşându-i liderului ucrainean că refuză să recunoască pretenţiile Rusiei asupra peninsulei Crimeea, pe care Moscova a anexat-o unilateral în 2014.
În ultimele zile, Trump a declarat că va renunţa la încercarea de a negocia un acord pentru Ucraina, dacă Kievul şi Moscova nu ajung la o înţelegere în curând.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.04.2025, 13:55)
Zelenski distruge cu asta nu numai eforturile de pace de care ii este frica, ci si pe sine insusi,
groapa pe care si o sapa zi de zi e tot mai adinca
2. Rusia vrea pace prin război.
(mesaj trimis de anonim în data de 24.04.2025, 14:02)
Niște criminali Rusia.
Nu sunt oameni.
Nici creștini cu toate ca trag cruci !
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.04.2025, 14:26)
Pentru a opri ostilitățile, americanii au spus ca vor fi de acord sa recunosca faptul ca Crimeea e parte a Rusiei. Ucrainenii, la fel ca sârbii privind Kosovo, nu-s obligați sa recunoască acest fapt. Asta nu-i împiedică sa accepte încetarea varsarii de sânge, asa cum a incetat in Serbia sau Coreea. Problema este ca circarul are atâtea bube-n cap încât nu-si permite incetarea războiului. Campania lor electorala va fi plina de dezvăluiri privind crimele săvârșite de circar și la comanda circarului.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.04.2025, 14:33)
Exact asa este, circarul nu opreste razboiul doar de frica judecatii care ar avea loc a doua zi dupa incheierea pacii,
acuzatia principala "genocid", apoi "furt calificat din banii poporului"
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.04.2025, 14:35)
Crimeea e a Rusiei de 11 ani, asta e realitatea, punct
4. fără titlu
(mesaj trimis de esop în data de 24.04.2025, 16:39)
Greu la deal cu boii mici .Acum Europa aloca inca 1 ,5 miliarde de euro pentru a realiza un scut antiracheta propriu fara ajutorul americanilor pe linga cele 1 , 5 trilioane de euro oferite pentru inarmare .Sumele sunt atit de mari iar tehnologia inca necunoscuta atit de aproape de a ne fi prezentata (Trump ne-a cam zis deja dar nu prea vrea sa stim ) incit doar niste naivi pot spera ca Rusia a cistige confruntarea.Momentul se apropie cu pasi mari .
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.04.2025, 17:22)
Ce înțelegi prin "momentul se apropie cu pași mari"? Cu trilioane cheltuite, exista acum ceva contra Oreshnicului? Si-atunci ce discutam? N-ar fi mai bine sa discutam de "ce-ar fi fost dacă n-ar fi fost"? Sa-ncep cu 2014, atunci când ucrainienii, zgandariti de nulandieni, au spus ca nu mai vor ca Sevastopolul sa fie al rusilor, asa cum era înțelegerea în 1991. Ia ganditi-va cati oameni ar mai fi trăit dacă nulandienii n-ar fi existat!