FOTBAL ÎN LIVING - Verde la civilizaţie!

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport #Euro 2016 / 22 iunie 2016

FOTBAL ÎN LIVING - Verde la civilizaţie!

Trimişi în Franţa de guvern, regină sau de extratereştri pentru că sunt verzi şi ca să ne dea peste nas, fanii irlandezi (Irlanda şi Irlanda de Nord) au reuşit să atragă atenţia întregii lumi asupra lor. E greu de crezut că un grup atât de mare de oameni strânşi la un loc pot fi civilizaţi doar din convingere fără un interes sau o constrângere, dar din câte se pare aşa sunt ei. Nu sunt violenţi, au simţul umorului, cântă bine, sunt prietenoşi, nu se supără şi nu fac urât la înfrângere, irlandezii au predat, cei din Nord vor preda în continuare, o lecţie de civilizaţie şi omenie. Dacă nu ştiaţi, pentru asta a fost inventat fotbalul, ca spectatorii lui să se simtă bină împreună.

Poate şi acesta a fost unul dintre motivele pentru care jucătorii Germaniei au făcut tot ce este omeneşte posibil ca să nu înscrie Irlandei de Nord mai mult de un gol şi să nu-i avarieze prea tare golaverajul. Muller a reuşit să ne prezinte toată paleta de ratări din careu, cu stângul, dreptul, cu capul, din plonjon, din alergare şi de pe loc. Pe locul trei şi cu trei punte, Irlanda de Nord a păşit deja în optimi, având în spate două echipe de pe locul trei din alte grupe cu golaveraj mai slab (Albania şi Turcia) în timp ce Ucraina pleacă acasă cu zero puncte şi zero goluri, probabil şi-au terminat porţia în amicalul cu noi.

Spania a gustat din cupa amară a înfrângerii, pe post de ospătar fiind ultra-ambiţioasa echipă a Croaţiei, care a demonstrat că are inclusiv rezerve de cinci stele. Turcia a reintrat în cărţile calificării, trimiţând Cehia acasă, şi aşteaptă cu sufletul la gură meciurile de astăzi pentru a afla dacă merge mai departe sau merge acasă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Superbe galeriile britanicilor! Alta civilizație!

    1. ...Si neasteptat de bune si frumoase articolele sportive din Bursa.

      Va mulțumim pentru aprecieri!

    Felicitari pentru intreaga serie de articole echilibrate !

    Imi permit sa va rog sa incercati sa analizati putin fenomenul trucarii meciurilor de fotbal, in legatura directa cu mafia asiatica , ce opinii aveti despre cartea ziaristului englez Declan Hill "The Fix : Soccer and Organized Crime" ? Incercati, va rog frumos, sa conturati si o prvire de ansamblu asupra fenomenului, dar si legat de prezentarile lui Costin Stucan, referitoare la mafia croata si la meciul suspect Cehia - Croatia 2-2

    Va multumesc ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb