Christoph Daum, noul antrenor al echipei naţionale de fotbal a României

S.A.
Ziarul BURSA #Sport #Euro 2016 / 7 iulie 2016

Christoph Daum (Sursa foto: frf.ro)

Christoph Daum (Sursa foto: frf.ro)

Germanul Christoph Daum este noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal, după ce Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat în şedinţa de astăzi propunerea administraţiei FRF.

Potrivit site-ului FRF, tehnicianul german Christoph Daum, în vârstă de 62 de ani, a fost prezentat astăzi membrilor Comitetului Executiv al FRF cu propunerea de a deveni antrenorul primei reprezentative.

"Campion în Germania, Austria şi de trei ori în Turcia, Christoph Daum este propunerea Administraţiei FRF pentru postul de selecţioner al României. Antrenorul german a pregătit echipe importante precum FC Koln, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Beşiktaş, Fenerbahce, Austria Viena şi Club Bruges, colaborând cu jucători precum Michael Ballack, Jurgen Kohler, Roberto Carlos, Nicolas Anelka, Thomas Hassler, Matthias Sammer sau Bodo Ilgner'', se arată pe site-ul FRF.

Christoph Daum are aproape 400 de meciuri ca antrenor în Bundesliga şi a reuşit să câştige titlul în Germania cu Stuttgart şi să termine de şase ori pe podium, cu Leverkusen şi Koln, echipa cu care a reuşit şi o promovare în primul eşalon german. Totodată, are ''experienţa zecilor de partide în cupele europene, reuşind să ajungă în semifinalele Cupei UEFA cu FC Koln şi parcursuri în Liga Campionilor cu Leverkusen sau Fenerbahce'', susţine FRF.

Federaţia prezintă şi o serie de reacţii pozitive ale unor ''personalităţi de prim rang ale fotbalului german şi internaţional'' la această propunere.

Selecţionerul german Joachim Low, campion mondial en titre, care disputa chiar astăzi semifinala EURO 2016 contra Franţei, a spus că ''Daum este un antrenor care poate da echipei sale şi fiecăruia dintre jucători energii nebănuite''.

''Între noi există o legătură deosebită, datorită faptului că adeseori am lucrat pentru aceleaşi echipe, cum au fost, de exemplu, VfB Stuttgart sau Austria Viena. Am profitat în mod deosebit de experienţa sa din Turcia şi de la Istanbul, în special la începutul carierei mele la Fenerbahce. Pentru mine, ca antrenor tânăr, pe atunci, a fost un sfătuitor binevoitor, iar sfaturile şi recomandările sale mi-au fost de mare folos. M-am bucurat să aud că poate deveni selecţionerul României. Este o decizie bună pentru Christoph Daum şi o decizie bună pentru fotbalul românesc'', a spus Low.

Reputatul antrenor Ottmar Hitzfeld, dublu câştigător al Ligii Campionilor şi de şapte ori campion al Germaniei cu Borussia Dortmund şi Bayern Munchen, a salutat şi el propunerea lui Christoph Daum pentru postul de antrenor al echipei ţării noastre: "Christoph Daum este un antrenor conştiincios, cu o experienţă cuprinzătoare şi cu idei inovatoare. Posedă competenţe profesionale deosebite şi abilităţi remarcabile de lider. Va dezvolta echipa naţională a României şi o va conduce la succes în viitor''.

Şi fostul mare atacant Jurgen Klinsmann, fost selecţioner al echipei Germaniei, în prezent antrenor al reprezentativei Statelor Unite ale Americii, a reacţionat: ''Sunt încântat să aud că noul antrenor al României poate fi Christoph Daum, un tehnician remarcabil, cu un volum uriaş de cunoştinţe şi de experienţă. Este un antrenor pe care l-am admirat totdeauna şi al cărui parcurs l-am urmărit mereu. Inovativ şi permanent preocupat de modul în care se dezvoltă fotbalul, a pregătit echipe mari din Germania, Belgia, Turcia şi Austria, o carieră care spune totul despre cunoştinţele sale. Christoph este mereu deschis noilor provocări. Felul în care citeşte jocul, inteligenţa lui tactică, felul în care ghidează şi formează jucătorii, toate sunt la cel mai înalt nivel. Îi doresc, atât lui, cât şi Federaţiei Române de Fotbal, mult succes şi sper să văd România calificată la Campionatul Mondial din 2018!''

FRF mai precizează că îi mulţumeşte lui Anghel Iordănescu pentru toată activitatea desfăşurată în funcţia de selecţioner al reprezentativei României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb