Atleţii norvegieni au fost sfătuiţi de forul responsabil cu pregătirea concurenţilor de elită ai ţării să nu consume niciun fel de carne în China, din cauza temerilor că aceasta ar putea determina un test antidoping pozitiv, relatează Reuters.
Olympiatoppen, care face parte din Comitetul olimpic şi paralimpic norvegian, a precizat că prin consumul de carne se poate ajunge la ingestia neintenţionată de substanţe interzise, existând un risc mic, dar real, de a fi depistat pozitiv.
World Athletics Relays 2025 va avea loc în mai pe Stadionul Olimpic Guangdong din Guangzhou, în timp ce etapa de Diamond League din Shanghai este programată la 3 mai. Mai mulţi atleţi norvegieni urmează să concureze în China.
"Studiile au arătat că sportivii au ingerat din greşeală clenbuterol atunci când au mâncat carne în China, deoarece unele animale sunt hrănite cu hormoni pentru a stimula creşterea. În cazul în care o masă pe bază de carne este consumată înainte de un test antidoping, atletul poate fi testat pozitiv", a menţionat Olympiatoppen în ghidul său, văzut de Reuters. "De aceea, Olympiatoppen sfătuieşte sportivii să evite orice tip de carne în China."
Atleta norvegiană Henriette Jaeger, medaliată cu bronz la 400 de metri la campionatele mondiale indoor din acest an şi care va concura în curând în China, a confirmat că va respecta recomandările.
Opinia Cititorului