Dan Nicolaie

Echipa naţională a predat o lecţie de fotbal în Germania, iar suporterii au oferit o lecţie de iubire. "Cea mai slabă echipă" de la turneul final, potrivit ucrainenilor, a obţinut o victorie de ţinut minte, atât de către învingători, cât şi de învinşi.

Primul gol s-a înscris înainte ca arbitrul să fluiere, modul cum au cântat imnul cei 40.000 de români prezenţi pe stadion i-a emoţionat chiar şi pe neutri. Nu există îndoială, acesta a fost cel mai bun meci al echipei naţionale din ultimii 24 de ani.

Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş şi-au înscris numele pe tabela de joc, dar toţi fotbaliştii (Niţă , Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu, M. Marin, AD. Rus, Fl. Coman, Mihăilă, R. Marin, Man, I. Hagi, Stanciu, Racoviţan, Drăguş, Puşcaş) care au intrat pe gazonul stadionului din Munchen au reuşit să-şi treacă numele acolo unde contează cel mai mult: în inimile iubitorilor de fotbal.

Criticaţi pe drept, mult timp, jucătorii noştri merită acum toate laudele, la fel şi Edward Iordănescu, care e fiul tatălui său nu doar la înfrângeri, ci şi la marile victorii.

Echipa a arătat încă din calificări că este ambiţioasă, azi a demonstrat, exact când trebuie, că are şi valoare.

Urmează Belgia, va fi greu, dar demonstraţia s-a făcut, am revenit acolo unde contează cu adevărat. Când comentatorii englezi strigă "Magistral" nu e cazul să-i contrazicem, a fost un meci jucat magistral de nişte jucători care şi-au depăşit cu mult condiţia.