ZIARUL BURSA

18 iunie
Ediţia din 15.08.2024
"Listarea unor noi pachete de acţiuni ale companiilor din portofoliul statului ar creşte lichiditatea BVB"

"Listarea unor noi pachete de acţiuni ale companiilor din portofoliul statului ar creşte lichiditatea BVB"

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 18 iunie

(Interviu cu Raluca-Alexandra Capaţina-Stoica şi Sorin Petre, PwC România) 

"Prin piaţa de capital companiile atrag, de regulă, investitori pasivi, în timp ce finanţarea prin fondurile de tip private equity atrage investitori activi"

"Poziţia BVB în Europa Centrală şi de Est este de apreciat, având în vedere contextul macroeconomic mai slab al României comparativ cu celelalte ţări din regiune"

"Companiile de la BVB au multiplicatori financiari mai mici comparativ cu cele din Europa de Vest, probabil ca urmare a riscurilor percepute, a volatilităţii relativ ridicate a pieţei din România şi a condiţiilor macroeconomice"

Trăiască România!

Trăiască România!

Dan NicolaieSport / 18 iunie

Dan Nicolaie

Echipa naţională a predat o lecţie de fotbal în Germania, iar suporterii au oferit o lecţie de iubire. "Cea mai slabă echipă" de la turneul final, potrivit ucrainenilor, a obţinut o victorie de ţinut minte, atât de către învingători, cât şi de învinşi.

Adidas, Nike şi Coca-Cola, mărcile asociate de consumatori cu Euro 2024

Adidas, Nike şi Coca-Cola, mărcile asociate de consumatori cu Euro 2024

A.V.Internaţional / 18 iunie

În realitate, doar Adidas şi Coca-Cola sunt sponsori oficiali ai competiţiei, brandul Nike nefiind asociat vreodată cu UEFA 

UEFA Euro 2024 este una dintre cele mai urmărite competiţii de fotbal din lume, astfel că nu surprinde deloc faptul că mărcile renumite dau sume importante, prin sponsorizări, ca să fie asociate cu aceasta.

Tensiunea creşte la nivel global: NATO ameninţă cu arsenalul său nuclear Rusia şi China

Tensiunea creşte la nivel global: NATO ameninţă cu arsenalul său nuclear Rusia şi China

George MarinescuInternaţional / 18 iunie

Declaraţiile din ultimii doi ani ale preşedintelui rus Vladimir Putin referitoare la utilizarea arsenalului nuclear drept ultimă armă pentru apărarea teritoriului Federaţiei Ruse şi-au găsit corespondent în afirmaţia de ieri a lui Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, care a spus că există discuţii între membrii alianţei militare despre scoaterea rachetelor nucleare din depozite şi amplasarea lor în mai multe locuri, în scopul acţionării ca factor de descurajare pentru orice escaladare a conflictului din Ucraina din partea Rusiei şi a tensiunilor privind Taiwan din partea Chinei.

Elena Lasconi, proaspăt realeasă edil al municipiului Câmpulung, susţine: "Refuz să stau cu mâinile în sân şi să privesc cum se duce de râpă democraţia din ţara asta pe care o iubim cu toţii. Ştiu că pot schimba multe şi sunt datoare să încerc, aşa cum fac zi de zi la Câmpulung". (Sursa foto: facebook / Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel)

Înghesuială mare la preşedinţia USR

George MarinescuPolitică / 18 iunie

Demisia lui Cătălin Drulă de la şefia USR după rezultatul dezastruos înregistrat la alegerile din 9 iunie şi demararea procesului intern pentru alegerea noului preşedinte al respectivei formaţiuni politice, a scos la iveală faptul că în partid erau mai mulţi nemulţumiţi de echipa de conducere, atât timp cât asistăm la o adevărată înghesuială a candidaţilor pentru funcţia de preşedinte. 10 membri USR şi-au depus candidatura pentru preşedinţia USR până la ora luni la ora 0:00, potrivit unui comunicat de presă emis de formaţiunea politică parlamentară.

Locul Turciei nu este în Uniunea Europeană

Cătălin AvramescuEditorial / 18 iunie

Cătălin Avramescu

Asistentul de la benzinărie vorbea mult, dar nu înţelegeam nimic. Chiar şi într-o zonă turistică găseşti foarte puţini angajaţi care înţeleg, cât de cât, limba engleză. Este deprimant să vezi oameni tineri, care lucrează în magazine moderne sau în hoteluri noi şi care nu ştiu decât limba locului. Te întrebi ce au făcut în timpul şcolii. "Turcia Educată", probabil.

ING Groep ţinteşte venituri în creştere

ING Groep ţinteşte venituri în creştere

V.R.Internaţional / 18 iunie

ING Groep are ca obiectiv până în 2027 o creştere a veniturilor totale între 4% şi 5% pe an, pe fondul aşteptatului avans al câştigurilor de pe urma veniturilor nete din dobânzi şi comisioane, în timp ce reducerea pierderilor din credite ar trebui să compenseze costurile mai ridicate, a anunţat ieri cel mai mare grup bancar din Ţările de Jos, conform Reuters.

Sursa foto: Filarmonica George Enescu

Athenaeum Summer Festival: muzică din filme, clasică, jazz

O.D.Cultură / 18 iunie

Muzica bună poate fi găsită în centrul Capitalei în zilele următoare. Cea de-a III-a ediţie a Athenaeum Summer Festival, un eveniment care include în program lucrări celebre de muzică clasică, jazz, muzică din filme, muzică veche, concerte în aer liber cu acces gratuit şi concerte în sală, va avea loc în perioada 20 iunie - 29 iunie, a anunţat Filarmonica George Enescu.

America se pregăteşte pentru zile de foc

America se pregăteşte pentru zile de foc

O.D.Miscellanea / 18 iunie

Canicula ia cu asalt toate continentele. Vaste regiuni din centrul şi estul Statelor Unite se pregătesc pentru un val de căldură sufocant în această săptămână, cu temperaturi ce ar urma să fie anormal de ridicate pentru luna iunie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Debut "verde" de săptămână la bursa noastră

BVB Debut "verde" de săptămână la bursa noastră

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 18 iunie

Tranzacţii de 79 milioane lei, sub rulajul sesiunii de tranzacţionare anterioare 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, într-o zi fără o direcţie clară a pieţelor europene.

Macro Newsletter 18 Iunie 2024

Macro Newsletter 18 Iunie 2024

Macroeconomie / 18 iunie

Preţurile importurilor din SUA şi-au menţinut creşterea anuală la 1,1% în luna mai 2024, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după un avans de 0,9% în luna precedentă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo