Demisia lui Cătălin Drulă de la şefia USR după rezultatul dezastruos înregistrat la alegerile din 9 iunie şi demararea procesului intern pentru alegerea noului preşedinte al respectivei formaţiuni politice, a scos la iveală faptul că în partid erau mai mulţi nemulţumiţi de echipa de conducere, atât timp cât asistăm la o adevărată înghesuială a candidaţilor pentru funcţia de preşedinte. 10 membri USR şi-au depus candidatura pentru preşedinţia USR până la ora luni la ora 0:00, potrivit unui comunicat de presă emis de formaţiunea politică parlamentară. Astfel, cei care doresc să devină preşedinte al USR sunt: Elena Lasconi - primarul reales al municipiului Câmpulung Muscel, deputatul Cristian Seidler, Radu Hossu, Gabriel Dumitrescu, Vasile Dincă, Luiza Oancea (din partea USR Diaspora), Adrian Dudu, Eduard Ene, Doru Ilie şi Vasile Filip.
Fiecare dintre candidaţi a prezentat, pe scurt, un program politic prin care îşi doreşte să pregătească partidul pentru viitoarele competiţii electorale.
Elena Lasconi, proaspăt realeasă edil al municipiului Câmpulung, susţine: "Refuz să stau cu mâinile în sân şi să privesc cum se duce de râpă democraţia din ţara asta pe care o iubim cu toţii. Ştiu că pot schimba multe şi sunt datoare să încerc, aşa cum fac zi de zi la Câmpulung. În acest moment, România este roşie. Avem un partid-stat: PSD. Avem şi o alternativă: USR, echipa din care fac parte. Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel naţional. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat. Spiritul acestui partid este unul bun, iar românii sunt inteligenţi. În plus, românii sunt patrioţi şi solidari. Aşa că sunt sigură că democraţia va fi salvată".
În tabăra Elenei Lasconi se află deputatul Cristina Prună, dar şi fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, care consideră că primarul din Câmpulung este un om credibil care poate să unească oamenii şi să aibă rezultate în reconstrucţia USR.
La rândul său, deputatul Cristian Seidler, candidat la şefia USR, a afirmat: "Da, scopul rămâne să modernizăm România, să învingem partidul-stat, să eliberăm oamenii din sărăcia în care sunt ţinuţi de 35 de ani şi să fim aproape de cei dragi. Dar ne-aţi spus că asta nu ajunge. Contează şi cum ajungem acolo, nu doar scopul în sine. Ştim că aveţi pretenţii mari de la noi. Dacă ar fi fost altfel, v-aţi fi mulţumit cu o minciună reîncălzită o dată la 4 ani şi 100 de lei pentru un vot, din banii care tot vouă v-au fost furaţi. Mulţumim că ne-aţi tras de mânecă! Aşa arată o comunitate căreia îi pasă. Trebuie să stăm alături din nou, cu toţii. Cei care credem că nu suntem singurii deştepţi din univers. E momentul să vă spunem celor care ne-aţi criticat: alăturaţi-vă şi ajutaţi-ne să fim mai buni! De asta am decis să candidez. Pentru că am încredere în noi".
Pe parcursul acestei săptămâni va fi campanie electorală internă şi candidaţii au posibilitatea să le explice colegilor ce planuri propun pentru USR în următoarele luni. Pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie.
Preşedintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, aşa cum prevede statutul.
După alegerea preşedintelui USR, va fi stabilit noul Birou Naţional al USR, prin vot al delegaţilor la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Naţional vor fi aleşi în Congresul partidului, convocat de preşedintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie.
Preşedintele USR ar urma să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din acest an, decizia urmând a fi luată în cadrul Congresului din 29 iunie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.06.2024, 12:17)
Care USR ? fara partidele din ADU USR dispare .Nici macar nu intra in Parlament .Daca in alegerile parlamentare cetatenii ies la vot USRr si aliatii plus UDMR nu mai intra in noul Parlament .In alegerile europarlamentare UDMR a trecut clasa in cele national parlamentare va fi corigent .De acesta data votantii PNL ce si-au partajat votul in urma cu ciitiva ani acum nu o vor mai face cum deja s-a si vazut .
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.06.2024, 14:31)
Suntem UNICAT in Europa,
unde au castigat,partidele si politicienii,
pro migratie,pro-LMBTQ+ si pro-razboi,
vin vremuri nasoale de tot,
fratilor
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.06.2024, 15:41)
PSDNL, are bube-n cap dar nu cele descrise mai sus. migratia nu e permaneta, sunt oameni ce vin la munca si atat, bine incepe sa se cam exagereze in ultima vreme
-lgbtq nu are nici un drept in Romania, nici parteneriat civil , nici adoptii copii, sunt unii copii in case de copii pe care nu-i vrea nimeeeeni. nimeeeni. deloc. mai bine stau acolo pana la 18 ani si apoi sutul in fund.
lgbtq are dreptul in Romania doar sa fie bestelit de "normalii " de la aur
- pro razboi, e doar putler, idolul hauristilor.
pe scurt, mai bine si psdnl decat urss