Săptămâna şi scandalul, aceasta pare deviza actualei ediţii a Cupei Mondiale la fotbal. Acum problemele sunt în zona libertăţilor sexuale şi a declaraţiilor legate de acestea. Fostul fotbalist qatarian şi "ambasador" al Cupei Mondiale din 2022, care a descris homosexualitatea ca "o problemă psihică", a "regretat" că afirmaţia sa a fost "scoasă din context", însă, potrivit acestuia, cultura conservatoare din ţara sa "nu se va schimba" pentru această competiţie. "Regret că ceea ce am spus a fost scos din context pentru că religia noastră şi felul nostru de a fi nu înseamnă jigniri sau insulte. Toată lumea este binevenită în Qatar, dar religia şi cultura noastră nu se vor schimba pentru campionat", a scris Khalid Salman pe Twitter. "'Să vorbim despre homosexuali. (...) Cel mai important este că toată lumea va accepta că ei vin aici, dar vor trebui să accepte regulile noastre. Homosexualitatea este "haram' (interzisă) pentru că este o problemă psihică'', a declarat fostul internaţional însărcinat cu promovarea Mondialului, într-un interviu pentru canalul public german ZDF. "'Asemenea declaraţii sunt oribile'', a declarat ministrul german de Interne, Nancy Faeser, într-o conferinţă de presă, spunând totuşi că încă mai are încredere în garanţiile de securitate pentru spectatorii Cupei Mondiale 2022, obţinute de la prim-ministrul Qatarului în recenta călătorie în ţară. La Washington, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a exprimat "marea îngrijorare" a Statelor Unite cu privire la aceste remarci şi a asigurat că subiectul va fi abordat "direct" cu qatarienii. Contactaţi de AFP, organizatorii Mondialului nu au reacţionat. Qatarul, unde homosexualitatea este incriminată, asigură că toţi suporterii vor fi primiţi "fără discriminare" în timpul competiţiei, care va avea loc între 20 noiembrie şi 18 decembrie. Emiratul spune că aşteaptă peste un milion de vizitatori cu această ocazie. Forul fotbalistic mondial, FIFA, a reiterat la rândul său că steagurile în drapelul curcubeului, simbol al comunităţii LGBT+, sunt autorizate pe stadioane. Căpitanii mai multor naţionale europene - printre care Anglia, Franţa şi Germania - vor purta banderole în culorile curcubeului cu mesajul "One Love", în cadrul unei campanii anti-discriminare. Căpitanul naţionalei de fotbal a Germaniei, Manuel Neuer, mijlocaşul Leon Goretzka şi Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al clubului Bayern Munchen, au criticat declaraţiile lui Khalid Salman. Goretzka a vorbit despre o declaraţie "opresivă" care provine dintr-un mileniu întunecat. "Nu asta este ceea ce vrem să reprezentăm. Este absolut inacceptabil să faci o astfel de declaraţie", a spus acesta. Neuer, la rândul său, a spus: "Este inacceptabil şi trist să aud astfel de declaraţii. Nu se potriveşte cu modul meu de a vedea lumea". "Declaraţia lui Khalid Salman este pur şi simplu inacceptabilă chiar dacă a fost făcută în nume personal", a afirmat şi Salihamidzic.
La începutul lunii, Nancy Faeser anunţa, după o vizită de două zile în Qatar, că va asista la primul meci al echipei antrenate de Hansi Flick la Cupa Mondială de fotbal 2022, împotriva Japoniei, pe 23 noiembrie. Ea a călătorit împreună cu preşedintele Federaţiei germane de fotbal, Bernd Neuendorf, la Doha, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul şi ministrul de interne al Qatarului, şeicul Khaled bin Khalifa Al Thani, preşedintele FIFA, Gianni Infantino, reprezentanţi ai sindicatelor şi oficiali ai ONU.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.11.2022, 12:42)
"incorect politic" o notiune absolut dictatoriala,
unde este libertatea de exprimare,
mari aparatori al libertatilor din occident TAC
la faptul ca in Ucraina sa interzis minoritatilor
etnice sa foloseasca limba materna in GRADINITE,
clica Zelenski niste neonazisti ordinari
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.11.2022, 14:26)
prin forta nu schimbi parerile oamenilor , ce i se pare oribil nemtoaicei lesbiene , mai oribil i se pare unui hetero ,apucaturile nefiresti .