ZIARUL BURSA

11 noiembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

Frison în piaţa cripto

Andrei IacomiBănci-Asigurări / 11 noiembrie 2022

Actualizare Cel puţin 1 miliard de dolari din fondurile clienţilor au dispărut de pe platforma pentru criptomonede FTX

---

Actualizare Investitorii de pe piaţa criptomodenelor au pierdut, în ultimul an, peste 2.000 de miliarde de dolari

---

Actualizare Platforma de tranzacţionare a criptomonedelor FTX cere falimentul, iar Sam Bankman-Fried, miliardarul care a sărăcit într-o zi, demisionează

---

Bitcoin a coborât la minimul ultimilor doi ani Exchage-ul FTX este în pragul colapsului, conform presei internaţionale Adrian Mitroi, profesor de finanţe comportamentale: "Criptomonedele nu mai au niciun pic de suc investiţional" JPMorgan: "Situaţia tulbure de acum poate duce la dezvoltarea unui ecosistem mai transparent şi mai sigur pentru industria cripto"

Criptomonedele au suferit scăderi semnificative în ultimele zile. Bitcoin, cea mai vestită monedă digitală, se tranzacţiona ieri în jurul orei 16:00 la circa 17.500 de dolari, după ce coborâse la sub 16.000 de dolari, cel mai scăzut nivel din noiembrie 2020, într-un climat de piaţă marcat de posibilul colaps al exchange-ului FTX, conform presei internaţionale.

Mădălina Stănescu, co-fondatorul NorthCoast Properties Cyprus

Tot mai mulţi români investesc pe piaţa imobiliară cipriotă

Emilia OlescuCompanii / 11 noiembrie 2022

Achiziţiile imobiliare făcute de români în afara ţării sunt tot mai numeroase, iar în ultima perioadă se fac remarcate, pe lângă Dubai, şi destiaţii precum Spania sau Cipru de Nord. Cipru de Nord devine, aşadar, tot mai cunoscut, atât din punct de vedere turistric, cât şi în ceea ce priveşte piaţa imobiliară.

"După cum se poate observa, în 2022, a avut loc o inversare a top 3 în privinţa companiilor atacate, faţă de anul 2021, când pe primele două locuri s-au situat retail-ul şi transporturile. Criza din energie, mai bine zis creşterile exponenţiale ale preţurilor la electricitate şi gaze naturale i-au determinat pe mulţi hackeri să se orienteze înspre companiile din energie", a declarat, în deschiderea DefCamp, Cristian Paţachia, Development&Innovation Manager în cadrul companiei Orange Romania.

Creştere a atacurilor cibernetice la adresa companiilor din România

George MarinescuCompanii / 11 noiembrie 2022

În 2021, conform datelor prezentate într-un studiu realizat de Orange, au fost înregistrate 80.000 de atacuri cibernetice din Rusia În primele nouă luni ale anului 2022, acest număr a crescut la 310.000 Cele mai multe atacuri sunt la adresa companiilor din sănătate, pharma şi a celor din energie 

Provocările pentru cei care lucrează în domeniul combaterii atacurilor cibernetice s-au intensificat în ultimii ani, când activitatea companiilor a început să se desfăşoare şi în mediul online şi când s-a trecut şi la telemuncă/munca de acasă, au arătat, ieri, participanţii la ce-a de-a douăsprezecea ediţie a DefCamp, eveniment ce se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti.

Aderarea la Schengen - o provocare pentru autorităţi în combaterea contrabandei cu ţigarete

Aderarea la Schengen - o provocare pentru autorităţi în combaterea contrabandei cu ţigarete

SABIN S. BRANDIBURUCompanii / 11 noiembrie 2022

Aderarea la Spaţiul Schengen va putea fi o soluţie împotriva reducerii semnificative a traficului ilicit de produse din tutun, potrivit concluziilor dezbaterii "Noi responsabilităţi după intrarea în Schengen. România, prima linie de apărare împotriva contrabandei cu tutun", însă, aceste efecte vor putea fi observate doar după ce procesul de aderare va fi finalizat.

Transilvania Broker - profit în creştere cu 50%

PENTRU PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Transilvania Broker - profit în creştere cu 50%

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 11 noiembrie 2022

Venituri din exploatare de 95 milioane lei, cu 39% peste cele din primele trei trimestre ale anului trecut  

Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a obţinut, în primele nouă luni ale anului, un profit net de 7,96 milioane de lei, în creştere cu 50,6% faţă de cel din primele trei trimestre ale lui 2021, în timp ce veniturile din exploatare s-au ridicat la 95,3 milioane de lei, cu 38,7% peste cele din intervalul ianuarie-septembrie a anului trecut, conform raportului companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, tineretului şi egalităţii de şanse şi Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul BNR, la Gala Future Economy.

Egalitatea de gen - promovată la Gala Future Economy

EMILIA OLESCUCompanii / 11 noiembrie 2022

Susţinerea antreprenoriatului autohton şi egalitatea de gen au fost subiectele de bază ale invitaţilor prezenţi la Gala Future Economy, organizată miercuri de Ziarul News, în partenereiat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA)

Noi hoteluri în Dubai, planificate să fie inaugurate în 2023

Noi hoteluri în Dubai, planificate să fie inaugurate în 2023

A.V.Companii / 11 noiembrie 2022

Forbes: În Dubai au fost înregistrate peste şapte milioane de sosiri ale turiştilor în prima jumătate a anului 2022 

De când s-a redeschis pentru turism, după pandemie, călătoriile către Dubai - capitala emiratului Dubai şi cel mai populat oraş al Emiratelor Arabe Unite - au crescut semnificativ, notează Forbes, menţionând că, în prima jumătate a anului 2022, în Dubai au fost înregistrate peste şapte milioane de sosiri ale turiştilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 11 Noiembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 11 Noiembrie 2022

Macroeconomie / 11 noiembrie 2022

Preţurile de consum din SUA şi-au temperat creşterea anuală peste aşteptări în octombrie 2022, până la 7,7%, de la 8,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după o creştere de 0,2% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo