PENTRU PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Transilvania Broker - profit în creştere cu 50%

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2022

Transilvania Broker - profit în creştere cu 50%

Venituri din exploatare de 95 milioane lei, cu 39% peste cele din primele trei trimestre ale anului trecut

Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a obţinut, în primele nouă luni ale anului, un profit net de 7,96 milioane de lei, în creştere cu 50,6% faţă de cel din primele trei trimestre ale lui 2021, în timp ce veniturile din exploatare s-au ridicat la 95,3 milioane de lei, cu 38,7% peste cele din intervalul ianuarie-septembrie a anului trecut, conform raportului companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Creşterea veniturilor din activitatea de distribuţie în asigurări a fost susţinută de majorarea volumului primelor intermediate cu 50% în perioada de raportare faţă de perioada de referinţă, acesta depăşind 572 milioane de lei, în timp ce valoarea medie brută a comisionului a fost de 16,7%", se arată în raportul companiei.

Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 86,1 milioane de lei, cu 37,6% peste cele din prime nouă luni ale anului trecut. Cheltuielile privind sumele datorate asistenţilor au urcat cu 39,6%, la 79,14 milioane de lei, în timp ce cheltuielile cu personalul au crescut cu 22,1%, la 3,32 milioane de lei, faţă de cele din primele trei trimestre ale lui 2021.

În aceste condiţii, pentru intervalul ianuarie-septembrie a acestui an, Transilvania Broker de Asigurare a raportat un profit din exploatare de 9,2 milioane de lei, cu 49,6% peste cel din primele nouă luni ale anului trecut. Marja brută din exploatare a urcat de la 8,96% la 9,67%, în vreme ce marja netă a crescut de la 7,69%, la 8,36%, în aceeaşi perioadă de referinţă. Din activitatea financiară, compania înregistrat o pierdere de 0,05 milioane de lei, mai mare decât cea din primele nouă luni ale lui 2021.

Potrivit ultimului raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind evoluţia pieţei româneşti de asigurări, în primele şase luni ale anului, Transilvania Broker şi-a păstrat cea de a patra poziţie după cota de piaţă (6,42%), după InterBroker de Asigurare (6,58%) şi înainte de Marsh-Broker de Asigurare Reasigurare (5,99%).

Pentru acest an, brokerul de asigurări şi-a bugetat venituri totale de 130 milioane de lei şi un profit net de 7,42 milioane de lei.

La jumătatea anului, Gabriel Login deţinea 42% din companie, în timp ce Dan Niculae avea o participaţie de 26,4% în capitalul social al Transilvania Broker de Asigurare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Printre putinele societati listate la noi, care reusesc sa se descurce bine ca afacere, evitand in acelasi timp sa le livreze periodic tinte de profit ratate, tzepe sau dureri de cap actionarilor minoritari.

    Luna aceasta se implinesc 5 ani de la listarea TBK pe piata de capital.

    Atat echipei, cat si societatii TBK le doresc multi ani inainte in care sa ramana un etalon de seriozitate si credibilitate pe piata de capital locala.  

    1. Q3 slab, numai 200k profit, venituri in scadere, a demisionat Erik Barna din CA.

      Crezi ca o sa recupereze in Q4? 

      ASF a bulversat complet piata in Septembrie vezi cum se plang brokerii ca i-a terminat.Pretul pe platformele asiguratorilor sunt mai mici acum decat la brokeri.Analiza buna in Hotnews pe subiect.

    TBK pare sa fie noul TRP.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb