Franţa a învins Germania la Munchen graţie unui autogol. Franţa a venit cu coroana de regină a lumii la această întâlnire, dar susţinută şi de rezultatele din ultimii trei ani. Germania, ori cât de căzută ar fi la un moment dat, tot reuşeşte să producă fiori adversarului.

Confruntările dintre Germania şi Franţa s-au mai îmbogăţit cu un nou episod. Sportiv sau nu, cele două naţiuni au mereu câte ceva de reglat, iar terenul de fotbal reprezintă un spaţiu foarte bun pentru acest lucru. Nervozitatea spectatorilor locali la tragerile de timp ale francezilor, care îşi apărau fragilul avantaj, indică un anumit nivel al tensiunilor.

Meciul a fost între doi pugilişti de categorie grea, care tatonează mult înainte să aplice o lovitură, conştienţi de forţa colosală pe care o posedă, dar şi de riscul la care se expun dacă se descoperă prea mult. Ambele echipe au excelat la jocul combinativ, dar un plus la capitolul tehnicitate au avut jucători Franţei. Din când în când şi maşinile dau rateuri, iar Hummels (foto) cu autogolul său este o dovadă în acest sens. La un astfel de nivel, orice greşeală atârnă greu, iar aici a cântărit cât cele trei puncte puse în joc, mai ales că cele două goluri reuşite ulterior de francezi au fost anulate pe motiv de ofsaid. Franţa se gândeşte deja la fazele superioare ale competiţiei, germani au început să facă mici calcule.