Argentina - Nigeria 2-1, Croaţia - Islanda 2-1, astfel planetele fotbalului s-au aliniat aşa cum trebuie. Croaţia - Danemarca şi Franţa - Argentina sunt două dintre optimi.

Debutul meciurilor ne-a găsit cu carneţelul şi pixul în mâini, executând diverse calcule, cine, cum şi la câte goluri trebuie să bată ca să meargă mai departe. Evident că toate calculele se făceau în jurul lui Messi. Nu se poate altfel când vorbeşti de unul dintre cei doi oameni care domină fotbalul mondial de peste un deceniu, fie că ne place sau nu.

Messi a ieşit la rampă, gol în minutul 14, după o preluare de mare măiestrie, şi o bară din lovitură liberă, tot în prima repriză. Maradona a făcut incantaţii în tribune, după care a căzut într-un somn greu, marcat de ospitalitaea gazdelor. La fel a păţit şi echipa Argentinei, egalată şi care a tremurat serios pentru calificare până în final, când a picat şi golul izbăvitor venit pe fondul unei dominări haotice.

Croaţia a intrat cu echipa a doua, împănată cu Modric, şi a încercat să execute un joc corect, care să nu alimenteze speculaţiile. I-a reuşit. Islanda a vrut, cum vrea de obicei, doar că mijloacele acestei echipe sunt limitate.