Brazilia a fost eliminată. Zeii fotbalului nu mai sunt chiar aşa zei, mai ales când de pe margine îi conduce un muritor fricos.

Fotbalul îi răsplăteşte pe cei curajoşi, iar curajul Belgiei s-a arătat în meciul cu Anglia, când au câştigat ştiind că astfel se duc pe partea de tablou infernală, unde urmau să întâlnească Brazilia şi Franţa. Au decis să nu păcălească fotbalul şi să meargă la luptă. Când vrei să fii numărul 1 trebuie să fii pregătrit să învingi pe toată lumea. Anglia a ales scurtătura, Belgia a ieşit în câmp deschis. Are şi cu ce, De Bruyne (foto) e un mare jucător, la fel sunt Lukaku şi Hazard. Apărarea are unele slăbiciuni, dar e clar că nimeni nu câştigă stând în defensivă.

Brazilia a avut o primă repriză de coşmar, în care şi-a arătat toate slăbiciunile. A forţat în primele minute, după care s-a ales praful. Cu un lider fragil, Neymar, dar şi cu mulţi alţi jucători care preferă un călcâi în loc să pună "osul", Brazilia a fost condamnată. În plus când ai un antrenor expert în defensivă, aşa cum este Tite, e greu să te dai peste cap şi să redevii Brazilia. Au sperat câteva minute, după golul lui Augusto, dar visul s-a făcut ţăndări.

"Dracii roşi" au băgat zeii în Kazan.