Coreea de Sud-Germania 2 - 0, notaţi data în toate calendarele fotbalului. O nebunie totală desfăşurată în paralel, Mexicul, echipa care uimise în primele două meciuri din grupă a fost zdrobită de Suedia, iar Germania nu a fost capabilă să profite.

Rămâne cum s-a stabilit în toate cărţile de istorie, nemţii nu câştigă în Rusia. Pe niciun plan. Campioana Mondială este eliminată într-un mod care nu lasă loc de comentarii, penibili în două meciuri, norocoşi în altul, dar una peste alta, măsurând şi scăzând, aşa cum le place lor, a ieşit o mare gaură în buget. Selecţionerul Joachim Low se poate scărpina liniştit de acum în colo, în nas, în... şi oriunde vrea el, mai puţin pe marginea unui teren de fotbal. A dat faliment. Nişte cremwurşti cu mult muştar, asta a fost lotul Germaniei la turneul final. O bucurie pentru toţi amârâţii lumii fotbalistice, au avut de cine râde.

În genunchi, mexicanii au avut cea mai norocoasă zi ghinionistă din existenţa lor şi merg mai departe cu călăul Suedia. Au tras biletul norocos cu mâna altora, e mare lucru. Germania a tras heblul. Noapte bună.