Este evident că nimeni nu se aşteaptă să vadă un spectacol la o confruntare între Elveţia şi Suedia, dar nici nu intenţiona să intre în comă.

Cele două echipe, la pachet, pentru că par plămădite din acelaşi aluat, au reuşit rara performanţă să fie huiduite de spectatori la turneul final al CM. Până şi ruşii, bine instruiţi să nu strice spectacolul, chiar şi când actorii dorm în ghete, au răbufnit şi în prima repriză au huiduit cu patimă, dar justificat. Fără goluri, fără faze de poartă, fără mai nimic în primele 45 de minute, cele două echipe au isterizat asistenţa.

Injectaţi cu puţină ruşine, elveţienii au dat cât de cât drumul la joc în partea a doua. Ei, să nu ne închipuim mari transformări, au intrat de 3-4 ori în careul suedez. Dar cum golul nu vine pentru cine se pregăteşte, Forsberg a reuşit să înscrie în minutul 66 cu ajutorul unei devieri decisive a unui fundaş elveţian. Altfel nici nu se putea. După gol treaba s-a mai înviorat, elveţienii au atacat mai consistent, suedezii au contraatact, deci au fost şi câteva minute de fotbal, un penalty pentru Suedia, dat şi anulat, şi un cartonaş roşu. Cam atât şi Suedia e în sferturile de finală!