Campioana Europei a părăsit Campionatul Mondial. Portugalia, cu un Ronaldo palid, nu a reuşit desfacă cea mai bine închegată echipă de la turneul final: Uruguay.

Primul gol al Uruguayului a fost o adevărată bijuterie, diagonală Cavani, de la 40 de metri, până la Suarez, acesta preia în colţul careului, Cavani continuă să alerge, Suarez lansează o altă diagonală, iar Cavani din şase metri înscrie cu capul.

În prima repriză, atacurile şi posesia portughezilor nu au avut niciun efect pe tabelă din cauza "zidului" gândit de extraordinarul tehnician Oscar Tabarez. În a doua parte a meciului "zidul" a căzut, dar acelaşi Cavani a reuşit un nou gol de excepţie, readucându-şi echipa în avantaj. Din acest moment "zidul" a fost reconstruit şi până la final emoţiile au fost minime. La câteva ore după Messi, Ronaldo a plecat şi el spre casă, dacă se grăbeşte puţin prind acelaşi avion.

Urmează sfertul Urtuguay - Franţa şi l-a cum au arătat în optimi ambele echipe e foarte greu de oferit un pronostic clar.