Calculele tuturor hârtiilor au fost respectate, Rusia a învins Arabia Saudită cu un 5-0 care nu permite prea multe comentarii. Nu e cazul să suflăm în pânzele niciunei corăbii, Rusia nu e o echipă mare, doar că a întâlnit un adversar mic, mic de tot.

Tehnico-tactic lucrurile sunt simple, gazdele au cedat posesia, benzile au fost folosite intens, la fel şi centrările şi doar atât cât trebuie combinaţiile în buza careului de şaisprezece metri, iar la final s-au bucurat de cinci reuşite. Pentru o eventuală istorie să notăm că golurile au fost marcate de Gazinskyi '12, Cheryshev '43 '90+1, Dzyuba '72, Golovin '90+3. Despre arabi numai de bine, pacifişti convinşi nu au tras niciun şut pe spaţiul porţii. Nu de bine putem vorbi despre producătorii transmisiei TV, care au simţit nevoia să îl tot arate pe preşedintele Vladimir Putin, care a prins mai multe prim-planuri decât mulţi dintre jucători.

Nu toţi ruşii s-au bucurat, după acest meci există unul foarte trist, Alan Dzagoev (27 de ani), starul naţionalei, va rata tot turneul final după accidentarea suferită în minutul 23.

Aşa e în fotbal, mai greu râde toată lumea.