Uruguay a învins Egipt, cu 1-0, printr-un gol marcat în ultimul minut de joc de către Jose Gimenez.

Iluzia unui punct l-a împiedicat pe tehnicianul "egiptean" Hector Cuper să-l arunce în luptă pe omul numărul unu al echipei sale, Mohamed Salah, iar frica de a risca l-a lăsat fără niciun pepene în linia de clasament. Jocul a fost unul bun, cu două echipe serioase, cu câte un plus de fiecare parte, la organizare pentru Uruguay şi la ambiţie pentru Egipt. Rusia nu are de ce să stea liniştită după acest joc, greul abia începe.

Fără omul numărul 1 pe teren, este evident că Egiptul a vizat un punct dătător de speranţe pentru meciurile următoare, mai ales cel cu modesta Arabie Saudită. Uruguay a mers la victorie, dar intervenţiile portarului egiptean, barele porţii, ginionul şi uşoara impotenţă în faţa porţii a lui Suarez au amânat deschiderea scorului. De altfel, toreadorul Suarez a arătat ca un avion de vânătoare plecat la luptă fără nicio rachetă, care sperie doar prin prezenţă. În final, golul a picat după o fază fixă şi o lovitură de cap, specialitatea casei.

Momentul de maximă emoţie al meciului a fost atunci când antrenorul Oscar Tabarez (71 de ani) s-a ridicat cu greu de pe bancă să se bucure de reuşită, căutându-şi febril cârja care să-l ajute să se deplaseze.

Fotbalul este bucurie, la orice vârstă, în aproape orice condiţii!