Argentina - Islanda 1-1, am spus poanta înainte să relatăm bancul! Aşa măcar suntem siguri că se râde până la final şi nu doar la final.

La startul meciului asistam la o confruntare unu la unu, în care primul combatant era dotat cu un pistol de aur şi câteva puşti de asalt, iar cel de-al doilea avea strâns în pumn puţină cenuşă vulcanică. A aruncat praful defensiv în ochii adversarului iar după aceea a aşteptat calm, urlând ritualic din când în când, să-i vâjâie gloanţele pe la ureche. I-a ieşit! Nu-i vorbă, pistolarul nostru a avut un singur merit în acest duel, a reuşit să nu se împuşte în picior.

Messi, cel cotat la 120.000.000 de euro, mai mult decât toţi jucătorii activi de fotbal din Islanda şi vecinii lor tereştrii, a reuşit, performanţă rară, să rateze cam tot ce se poate rata pe un teren de fotbal, driblinguri, pase, lovituri, şuturi şi chiar o lovitură de pedeapsă. Nu a ratat intrarea pe teren, dar asta nu l-a ajutat foarte mult.

Am remarcat câţiva jucători islandezi, dar nu vă obosesc cu numele lor, în mod evident rămânem doar cu "son-ul" de la final. De altfel, în tot lotul Islandei există un singur jucător care face excepţie de la regula "son-ului", portarul de rezervă Schram.

Criza islandeză a fost egală cu criza argentiniană, ceea ce în fotbal e mare lucru.